Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Εκλογές 2019: Δημ. Μπαξεβανάκης – Α. Νικολακόπουλος και Α. Χρόνης απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα

Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια σήμερα στο προεκλογικό ντιμπέιτ της εφημερίδας «Πατρίς» με τίτλο «Προ 11 βημάτων» με τους υποψήφιους βουλευτές Δημήτρη Μπαξεβανάκη (ΣΥΡΙΖΑ), Ανδρέα Νικολακόπουλο (Νέα Δημοκρατία) και Αριστομένη Χρόνη (ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ).

Οι τρεις υποψήφιοι απαντώντας σε έντεκα κοινά ερωτήματα καταθέτουν τις απόψεις τους για γενικότερα πολιτικά και κοινωνικά θέματα αλλά και για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Ηλείας.

Τρεις ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που αξίζει τον κόπο να τις διαβάσετε για να γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους που ζητούν την ψήφο μας την ερχόμενη Κυριακή.

ΔΗΜ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ (Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

«Να υπάρξουν νέες ποιοτικές δουλειές»

Η απόφαση για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τη δεδομένη χρονική στιγμή αιφνιδίασε τους ψηφοφόρους, τάσσεστε υπέρ ή κατά; 

Η προκήρυξη των εκλογών, μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δείχνει τη δημοκρατική ευαισθησία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και θα μπορούσαμε να παραμείνουμε για τέσσερις ακόμα μήνες στους κυβερνητικούς και βουλευτικούς θώκους, απευθυνόμαστε στον λαό για να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας.

Τί θεωρείτε ότι έχετε να προσφέρετε διαφορετικό από τους άλλους υποψηφίους;

Ο καθένας έχει τον τρόπο και το ήθος που πολιτεύεται. Προσωπικά, προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου, να κινούμαι όπως πριν. Με χαμηλούς τόνους, αθόρυβη δουλειά, χωρίς αυτοπροβολή και δημόσιες σχέσεις, χωρίς τις αστειότητες του τύπου “κατόπιν ενεργειών μου”.

Σε ποια προβλήματα του Νομού πιστεύετε πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος μετά τις εκλογές;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή μας είναι η ανεργία. Παρά τη σημαντική μείωσή της τα τελευταία 4 χρόνια, από 26% στο 18%, παραμένει υψηλή. Χρειάζεται να αξιοποιηθούν τα κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί (αναπτυξιακός νόμος, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, κίνητρα για δημιουργία νέων επιχειρήσεων, πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης) για να δημιουργηθούν στο νομό μας νέες ποιοτικές δουλειές.

Τι πρέπει να γίνει για να ενισχυθεί ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και το εισόδημα των αγροτών μας;

Τουρισμός: να γίνει το Κατάκολο λιμάνι αφετηρίας (home port) για την κρουζιέρα, να ολοκληρωθεί εντός της συμβατικής προθεσμίας των 3,5 ετών ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου, να επεκταθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Πάτρας μέχρι τον Πύργο και την Ολυμπία. Πολιτισμός: να ολοκληρωθεί γρήγορα η μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σε κέντρο πολιτισμού με τα 8 εκ. ευρώ που έχουν διατεθεί από την κυβέρνηση. Εισόδημα αγροτών: κεντρικός στόχος η μείωση του κόστους παραγωγής και η ανάπτυξη νέων υγιών συνεταιρισμών.

EUROKINISSI

Πιστεύετε τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων;

Όχι

Θεωρείτε πιθανό το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα των εκλογών να οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας. Άλλωστε αυτό συμβαίνει από το 2012 μέχρι σήμερα. Αυτό που θα κριθεί στις εκλογές είναι αν αυτή η κυβέρνηση θα είναι με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τη ΝΔ.

Είστε διατεθειμένος να δυσαρεστήσετε πυρήνες ψηφοφόρων σας, χάριν του κοινωνικού συμφέροντος;

Θα σας απαντήσω με ένα παράδειγμα. Το Γυμνάσιο Σιμόπουλου στεγαζόταν επί 10 χρόνια, από τον σεισμό του 2008, σε λυόμενες αίθουσες και μάλιστα κακής ποιότητας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς ζητούσαν τη μεταφορά του σχολείου στο σύγχρονο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Εφύρας, κανείς αρμόδιος όμως (Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, Υπουργός) δεν τολμούσε να πάρει την απόφαση λόγω του πολιτικού κόστους. Όταν βρέθηκα στο Υπουργείο Παιδείας ως Υφυπουργός εκδόθηκε το 2018 Υπουργική Απόφαση και το σχολείο μεταφέρθηκε εκεί που επιβάλλει η λογική και το συμφέρον των παιδιών μας. Ορισμένοι θερμοκέφαλοι στο Σιμόπουλο έχουν υποσχεθεί να με “μαυρίσουν”!  Δεν πειράζει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα παιδιά μας στεγάζονται πια σε κανονικό σχολείο.

Ποιο έργο θέλετε να συνδεθεί με το όνομά σας;

Είναι πραγματικότητα η δημιουργία στην Ηλεία τεσσάρων νέων δομών για την εκπαίδευση ενηλίκων, τομέας για τον οποίο είχα την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας. Το 2017 και το 2018 ιδρύθηκαν Σχολεία Δεύτερης Ευκαρίας στην Αμαλιάδα, στη Βάρδα και στη Ζαχάρω και Δημόσιο ΙΕΚ στα Λεχαινά. Επίσης, ιδρύθηκαν για πρώτη φορά στην Ηλεία, τρία πανεπιστημιακά τμήματα, Μουσειολογίας και ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Το αγαθό της ασφάλειας ιεραρχείται πολύ ψηλά αποτελώντας ύψιστη προτεραιότητα για τους πολίτες. – Πώς αξιολογείτε τη σημερινή κατάσταση και ποιες λύσεις έχετε να προτείνετε;

Έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες. Σημαντικό μέτρο είναι η εμφανής παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στις πόλεις και τα χωριά. Σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι όλοι οι πολίτες έχουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και κανείς δεν πεινάει, όπως συνέβαινε πριν το 2015, όταν χιλιάδες άνθρωποι έψαχναν για φαγητό στα σκουπίδια. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν κάποιος δεν έχει να φάει οδηγείται πιο εύκολα στην παραβατικότητα.

Η πολιτική έχει απαξιωθεί – Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στις περιοδείες που κάνετε ως υποψήφιος βουλευτής;

Ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν τον καθένα μας για τον τρόπο που κινήθηκε την τελευταία τετραετία. Οι καθημερινές επαφές μας με τον κόσμο δείχνουν ότι η προσπάθειά μας αυτά τα χρόνια αναγνωρίζεται.

Θα ήθελα το μήνυμά σας στους πολίτες της Ηλείας

Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Θα το εμπιστευτούμε σ’ αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα, την κατέστρεψαν και την οδήγησαν στη χρεοκοπία; Σ’ αυτούς που μας έφεραν τα μνημόνια και το ΔΝΤ; Ή σ’ εκείνους που πάλεψαν σκληρά, κόντρα στα συμφέροντα και σε πανίσχυρους αντιπάλους, μέσα και έξω από τη χώρα, και κατάφεραν να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία; Με δυο λόγια: Θα γυρίσουμε στο χθες, στον εφιάλτη της σκληρής Δεξιάς, στη διαπλοκή και στην οικογενειοκρατία; Ή θα προχωρήσουμε μπροστά με αισιοδοξία και ελπίδα;

ΧΡΟΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ (Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ)

«Ασυμβίβαστος με ό,τι αδικεί την Ηλεία μας»

Η απόφαση για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τη δεδομένη χρονική στιγμή αιφνιδίασε τους ψηφοφόρους, τάσσεστε υπέρ ή κατά; 

Δεν πιστεύω να αιφνιδίασε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών γιατί κατά κάποιον τρόπο ήταν αναμενόμενες αφού είχε ταυτίσει τις Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές με ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Η καλοκαιρινή περίοδος δεν είναι η ιδανική για πολλούς και ποικίλους  αυτονόητους λόγους. Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά ήμασταν έτοιμοι απο αρκετό καιρό γι αυτό δεν αιφνιδιαστήκαμε.

Τί θεωρείτε ότι έχετε να προσφέρετε διαφορετικό από τους άλλους υποψηφίους;

Το διαφορετικό είναι ό,τι για μένα η Πολιτική είναι προσφορά και αγάπη για τον τόπο μας και την Ελλάδα μας και όχι επάγγελμα για βιοποριστικούς λόγους, διότι έχω επάγγελμα και εμπειρία μέσω αυτού να αγωνιστώ για την ανάταξη και ανάπτυξη του τόπου μας.

 Σε ποια προβλήματα του Νομού πιστεύετε πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος μετά τις εκλογές;

Το βασικό και διαχρονικό πρόβλημα του νομού μας είναι η έλλειψη υποδομών και ιδίως των συγκοινωνιακών. Άρα για να αποφύγουμε την απομόνωση και να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη και όχι μόνο πρέπει να αγωνιστούμε για υποδομές διασύνδεσεις, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Τσακώνα, σιδηροδρομικό ηλεκτροκίνητο δίκτυο, αεροπορική σύνδεση και ιδίως εμπορικής χρήσης καθώς και ακτοπλοϊκή σύνδεση των λιμανιών Κυλλήνης και Κατακόλου με Μεσογειακά λιμάνια.

Τι πρέπει να γίνει για να ενισχυθεί ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και το εισόδημα των αγροτών μας;

Πρέπει να εστιάσουμε επιτέλους έστω και αργά στα έργα υποδομών για σύνδεση του νομού μας με το κέντρο και την Ευρώπη όσο το δυνατόν συντομότερα για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση των τουριστών και με χαμηλότερο κόστος η εξάγωγη των αγροτικών προϊόντων. Ακόμα καλύτερη και πληρέστερη πληροφόρηση για τα πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο ευλογημένος νομός.

Πιστεύετε τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων;

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα αναγκαίο για την εποχή μας  μέσο για να γνωρίζουν και να αξιολογήσουν τα κόμματα την σκέψη και αντίδραση των πολιτών σε κάποια συγκεκριμένη περίοδο και επ’ ουδενί αντικαθιστούν τις κάλπες.’Αρα υπό αυτή την έννοια είναι αποδεκτές.

Θεωρείτε πιθανό το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα των εκλογών να οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Αυτός είναι και ο στόχος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ να είναι ο τρίτος ισχυρός πόλος με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη για να αποτρέψει  την αυτοδυναμία. Δεν είναι δυνατόν να διορθωθεί ενα λάθος με άλλο λάθος. Μπορεί να προκύψει συνεργασία κομμάτων για συγκεκριμένα θέματα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι συγκυβέρνηση.

Είστε διατεθειμένος να δυσαρεστήσετε πυρήνες ψηφοφόρων σας, χάριν του κοινωνικού συμφέροντος;

Αυτός είναι ο σκοπός μου να προσπαθήσω  να βοηθήσω το κοινωνικό συμφέρον και όχι το ατομικό ή προσωπικό συμφέρον. Τουλάχιστον μέχρι τώρα όλοι σχεδόν έχουν πράξει το αντίθετο για να είναι αρεστοί. Ο στόχος μου είναι να αντιστρέψω τη λογική αυτή και ας δυσαρεστήσω κάποιους. Αυτός είναι και ο κύριος λογος που επέλεξα έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες βάζοντας σαν προτεραιότητα την συλλογικότητα και την ανάπτυξη του τόπου.

Ποιο έργο θέλετε να συνδεθεί με το όνομά σας;

Τα έργα που εκκρεμούν στην Ηλεία μας είναι πολλά και διαχρονικά.Το έργο όμως που κατά την γνώμη μου θα δώσει ανάπτυξη και ιδίως στον τουρισμό είναι ο παράκτιος οδικός άξονας που θα συνδέει το Κατάκολο με την Κυλλήνη με την προϋπόθεση να έχει προδιαγραφές που να ανταποκρίνονται στην εποχή μας με ότι δυσκολίες και αν προκύψουν.

Το αγαθό της ασφάλειας ιεραρχείται πολύ ψηλά αποτελώντας ύψιστη προτεραιότητα για τους πολίτες. – Πώς αξιολογείτε τη σημερινή κατάσταση και ποιες λύσεις έχετε να προτείνετε;

Συμφώνω απόλυτα πως η ασφάλεια για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος είναι το ύψιστο αγαθό για τους πολίτες του που για διαφόρους λόγους νοσεί στις ημέρες μας. Πιστεύω πως τα σώματα ασφαλείας πρέπει να εξυπηρετούν την ασφάλεια όλων των πολιτών και όχι κάποιων συγκεκριμένων.Άρα πρέπει να σταματήσουν οι αποσπάσεις σε διάφορα άτομα είτε είναι πολιτικοί είτε άλλοι επώνυμοι και να τους δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία δράσης σε συνδυασμό με καλύτερη εκπαίδευση και αρτιότερο εξοπλισμό.Το ποιό σημαντικό και ανεπίτρεπτο είναι νέοι και δυναμικοί αστυνομικοί να υπηρετούν σε γραφεία και οι παλαιότεροι και κουρασμένοι να τρέχουν στους δρόμους.

Η πολιτική έχει απαξιωθεί – Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στις περιοδείες που κάνετε ως υποψήφιος βουλευτής; 

Δεν συμφωνώ πως η Πολιτική έχει απαξιωθεί. Λυπάμαι που το λέω οι Πολιτικοί έχουν απαξιωθεί γι’ αυτό οι αντιδράσεις του κόσμου είναι θετικές στους νέους υποψηφίους και οι συμβουλές τους είναι μην κάνετε και εσείς τα ίδια λάθη.

Θα ήθελα το μήνυμά σας στους πολίτες της Ηλείας

Το μήνυμά μου είναι ένα και μοναδικό προς όλους τους συμπολίτες μας Ηλείους ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισες Ηλείοι ζητώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω στο ελληνικό κοινοβούλιο γιατί πιστεύω πως έχω τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και το πάθος να σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας για ένα καλύτερο  αύριο για μας και τα παιδιά μας. Να είστε σίγουροι δεν ζητώ θώκους ή θέσεις ζητώ μόνο να αγωνιστώ για όλους μας με ανιδιοτέλεια και σεβασμό. Θα είμαι ασυμβίβαστος σε ότι καθηλώνει και αδικεί την Ηλεία μας και την Ελλάδα μας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ.)

«Να προχωρήσει άμεσα ο δρόμος Πάτρα – Πύργος»

Η απόφαση για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τη δεδομένη χρονική στιγμή αιφνιδίασε τους ψηφοφόρους, τάσσεστε υπέρ ή κατά; 

Κάθε άλλο παρά αιφνιδίασε. Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η προκήρυξη των βουλευτικών ήταν θέμα χρόνου, όπως και έγινε. Κάτω απ’ αυτό το κλίμα δυσφορίας που δημιουργήθηκε για τη σημερινή και απερχόμενη κυβέρνηση, θα ήταν αντιδεοντολογικό να μην προκηρύξει πλέον εκλογές ο κ. Τσίπρας. Δεν αιφνιδίασε όμως και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί στη ΝΔ ήμασταν πανέτοιμοι όλοι, πιστεύοντας ότι αυτές οι εκλογές θα γίνονταν πολύ πιο σύντομα από τον προκαθορισμένο χρόνο τους.

Τί θεωρείτε ότι έχετε να προσφέρετε διαφορετικό από τους άλλους υποψηφίους;

Έχω μάθει να προσφέρω στον τόπο μου και τους συνανθρώπους μου. Είναι κάτι που το έκανα στη μέχρι τώρα πορεία μου, μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Το διαφορετικό αυτή τη φορά είναι η θέλησή μου να το κάνω αυτό με μεγαλύτερη δύναμη και μέσα από το χώρο της πολιτικής. Νομίζω ότι έτσι έχω μεγαλύτερα περιθώρια να λειτουργήσω σ’ αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο για ένα δήμο ή μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά για ολόκληρο το νομό.

Σε ποια προβλήματα του Νομού πιστεύετε πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος μετά τις εκλογές;

Είναι φανερό ότι μας λείπουν υποδομές. Είμαστε σε ένα πανέμορφο τόπο, αλλά δεν έχουμε ακόμη ούτε ένα δρόμο της προκοπής. Έχουμε «ξεχάσει» το αεροδρόμιο και δεν καταφέραμε να επαναφέρουμε το τρένο στην Ηλεία. Γενικώς είμαστε απομονωμένοι και αυτό θα πρέπει να το ανατρέψουμε γρήγορα. Δυνατότητες υπάρχουν, αλλά για να τις αξιοποιήσουμε χρειαζόμαστε μια ειλικρινή συγκροτημένη στρατηγική σ’ αυτά που θα διεκδικήσουμε.

Τί πρέπει να γίνει για να ενισχυθεί ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και το εισόδημα των αγροτών μας;

Οφείλουμε να κάνουμε την Ηλεία πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο των εξελίξεων. Έχουμε την Ολυμπία, την Ήλιδα, τον Επ. Απόλλωνα, το σπάνιο περιβάλλον μας και τις απέραντες ακτές μας. Παράλληλα, διαθέτουμε το μεγαλύτερο εύρος παραγωγής του πρωτογενούς τομέα. Όλα αυτά θα πρέπει να τα κάνουμε περισσότερο γνωστά και πολύ πιο ελκυστικά παγκοσμίως για να αλλάξουμε επιτέλους τη μοίρα μας.

Πιστεύετε τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων;

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Μπορούμε να καταλάβουμε πολλά πράγματα μέσα απ’ αυτές, αρκεί να είναι σοβαρές και αξιόπιστες. Νομίζω ότι πρέπει να δίνουμε τη βαρύτητα που τους αναλογεί και τίποτα παραπάνω, γιατί όσο και αν ακούγεται κλασσικό και σύνηθες, αποτελεί όμως πραγματικότητα ότι η κάλπη των εκλογών είναι η δημοσκόπηση με το πιο σωστό αποτέλεσμα.

Θεωρείτε πιθανό το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα των εκλογών να οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Για μας ο στόχος όπως έχει διατυμπανίσει και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μια ισχυρή κυβέρνηση με αυτοδυναμία. Σε αυτό πιστεύουμε και νομίζω ότι την ημέρα των εκλογών το ποσοστό της ΝΔ θα είναι τέτοιο ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμά μας και να προχωρήσουμε σε ότι έχουμε σχεδιάσει με την ανάλογη λαϊκή εντολή. Η έλλειψη αυτοδυναμίας οδηγεί σε περιπέτειες το πολιτικό σύστημα και εν τέλει καταλήγει και πάλι στη διαδικασία νέων εκλογών.

Είστε διατεθειμένος να δυσαρεστήσετε πυρήνες ψηφοφόρων σας, χάριν του κοινωνικού συμφέροντος;

Δεν επέλεξα να συνεχίσω τη δραστηριότητά μου με την πολιτική για να «χαϊδέψω αυτιά» ή να ικανοποιήσω προσωπικές φιλοδοξίες και να γίνομαι αρεστός κάθε φορά στον οποιονδήποτε. Το θέμα είναι να μπορείς να πείθεις με τα επιχειρήματά σου και με τις ξεκάθαρες απόψεις για κάθε ένα θέμα, στοχεύοντας πάντα στο κοινό καλό. Για μένα αυτό είναι προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη.

Ποιο έργο θέλετε να συνδεθεί με το όνομά σας;

Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει ο δρόμος Πύργου-Πατρών και παράλληλα να προγραμματιστεί και το νότιο τμήμα, ωστόσο θα προέκρινα ένα μεγάλο έργο παγκόσμιας ανάδειξης της Ηλείας με βάση την ιστορία και τον πολιτισμό της, κάνοντας ισχυρό και αποτελεσματικό για τον τόπο το brand name της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το αγαθό της ασφάλειας ιεραρχείται πολύ ψηλά αποτελώντας ύψιστη προτεραιότητα για τους πολίτες. – Πώς αξιολογείτε τη σημερινή κατάσταση και ποιες λύσεις έχετε να προτείνετε;

Το είπα και πριν δυο τρεις μέρες, όταν επισκέφθηκα τους αστυνομικούς μας και μίλησα για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Θέλουμε να ζούμε με ασφάλεια, είτε είμαστε στην εργασία μας, είτε στη γειτονιά μας, είτε στο σπίτι με την οικογένειά μας. Για τη ΝΔ αποτελεί μείζονα προτεραιότητα και σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, την ισότητα των πολιτών και τη δικαιοσύνη, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Και ως μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, έχω ήδη κάνει τις προτάσεις μου και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Η πολιτική έχει απαξιωθεί – Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στις περιοδείες που κάνετε ως υποψήφιος βουλευτής; 

Πράγματι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο κόσμος είχε αποστασιοποιηθεί από την πολιτική, βλέποντας κακές νοοτροπίες και αντιλήψεις του παρελθόντος. Πιστεύω όμως με την ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό που επιχειρείται ιδιαίτερα από το κόμμα μας, είναι δεδομένο ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να μάθουν επιτέλους να μιλούν με τη γλώσσα της αλήθειας πότε θα σταματήσει η απαξίωση και θα κερδηθεί πάλι η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε όσους διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας.

Θα ήθελα το μήνυμά σας στους πολίτες της Ηλείας

Ανήκω στη γενιά που επέλεξε να μείνει εδώ και να δραστηριοποιηθεί στον τόπο που αγάπησε και δεν τον εγκατέλειψε ποτέ. Είμαι ένα μέλος της τοπικής κοινωνίας. Έχω προσπαθήσει όσο μπορώ να βοηθήσω την Ηλεία μας και ζητώ από τους συμπατριώτες μου να με εμπιστευθούν και να με στηρίξουν σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια. Θα αγωνιστώ και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να μην διαψεύσω ούτε τις δικές τους προσδοκίες, ούτε το δικό μου όραμα για την Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα