Επιστολή για την παράταση κοινωφελούς εργασίας, προς την Υπουργό Εργασίας, απέστειλε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος

Αξιότιμη κύρια Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή  απευθύνω  να εγκρίνετε την παράταση εργασίας των συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας κατά οκτώ μήνες, ειδικά στους απασχολούμενους στους δήμους οι οποίοι διαθέτουν μικρό μόνιμο προσωπικό στις  υπηρεσίες, και των οποίων η σύμβαση λήγει στις 8 Ιουνίου.

Ο Δήμος μας παρουσιάζει, μεγάλες  ανάγκες σε προσωπικό. Οι συμβασιούχοι αυτοί έδωσαν νέα πνοή στην περιοχή μας και στην λειτουργία του Δήμου.

Ήδη το έχει γίνει στους ωφελούμενους του προγράμματος στην αντιπυρική προστασία και στους απασχολούμενους στο πρόγραμμα ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών .

Για το λόγο αυτό, καθίσταται απολύτως αναγκαία η παράταση απασχόλησης τους, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα στη δημόσια υγεία αλλά και στην λειτουργία του Δήμου μας, ο οποίος είναι σε κατάσταση ανάγκης.

 Γνωρίζετε ότι η πρόταση αυτή βρίσκει σύμφωνη και την ΚΕΔΕ.

Παρακαλούμε για την θετική σας ανταπόκριση σ’ αυτό το ζήτημα, καθώς στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για τους ΟΤΑ, η παράταση αυτή θα βοηθήσει τα μέγιστα.

 Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος