Επιστολή Κ. Λυκογιάννη για Λ. Βαρουξή: Με ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς!

 

Κύριε Διευθυντά,

Διάβασαστη“ΠΑΤΡΙΣ”τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Βαρουξής και αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω το θαυμασμό μου, πρώτον,  για το τρόπο που αντιμετωπίζει τη πολιτική και δεύτερον, γιατί εκφράζει σταθερούς και τεκμηριωμένους  τρόπους ώστε η πολιτική  να γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για τη  δημιουργία των συνθηκών που θα ευνοούσαν την ευημερία του λαού.

Δεν είναι συνηθισμένος πολιτικός. Είναι ένας μοντέρνος νέος  άνθρωπος με οικογενιακή ηθική και με  αναπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς, που φαίνεται να είναι μέρος του DNAτου. Απόδειξη, η απάντησή του στην ερώτηση, γιατί αποφάσισες να αναμειχτείς στη πολιτική: «Η πολιτική για τη πολιτική ως αυτοσκοπός δεν με εκφράζει, ούτε αποτελεί για εμένα υποκατάστατο της εργασίας ή άλλης μορφής επαγγελματικής αποκατάστασής μου», νομίζω πως πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για την ιδανική μορφή ήθους για κάθε πολιτικό πρόσωπο. Ο επαγγελματίας πολιτικός, που  πολιτεύεται για το καλό μισθό και τα προνόμια είναι και διατεθημένος, αν χρειατεί, χωρίς ηθικούς φραγμούς, να κάνει συμβιβασμούς,  ώστε να επανεκλέγεται για να επιβιώσει. Τότε η πολιτική αυτοσυντήρηση μπαίνει πρώτη στο κατάλογο των υποχρεωσεών του και η ευημερία και η ευτυχία του λαού, που υποτίθεται ότι υπηρετεί, μπαίνει σε δεύτερο πλάνο.

Όλες οι απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, δείχνουν ότι είναι διαβασμένος και έχει κάνει  εμπεριστατωμένη μελέτη των προβλημάτων  και των κακώς κειμένων στη χώρα μας, και στην Ηλεία ειδικώτερα, και το αποδεικνύει με τις λύσεις που προτείνει πουείναι συγκεκριμένες και εφικτές.

Αν και τοποθετημένος πολιτικά, στις απαντήσεις του αποφεύγει, χρησιμοποιώντας ανοίκειες εκράσεις,να απαξιώσει τους αντιπάλους του  με σκοπό να τους υποβιβάσει. Δηλαδή, δεν προσπάθησε να υποβιβάσει τους αντιπάλους του, αλλά προσπαθεί να σταθεί, ή μάλλον να ανέβει ο ίδιος υψηλώτερακαι έτσι να έχει την ηθική υπεροχή. Να μην είναι σαν τους άλλους. Μιά ακόμα απόδειξη ότι ο Λευτέρης Βαρουξής έχει ενστερνιστεί το γεγονός ότι όταν πετάς λάσπη λερώνεσαι πρώτα εσύ.

Η νόσος από την οποία πάσχει σήμερα το πολιτικό μας προσωπικό, είναι η έλλειψη ήθους και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε κάποτε να θεραπευτεί, είναι  αν ο λαός σταματήσει να ψηφίζει  με το συναίσθημα αλλά με τη κοινή λογική και να ψηφίσει νέους και άφθαρτους αντιπροσώπους που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με οδηγό πάντα το συμφέρον του λαού και όχι με το δική τους πολιτική επιβίωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ελπίζω πως οι ψηφοφόροι θα εκτιμήσουν τις αρετές του ¨Λευτέρη και  με τη ψήφο τους θα του δώσουν την ευκαιρείανα μας αντιπροσωπεύσει επαξίως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κωνσταντίνος Λυκογιάννης
Elmsford N.Y. 2.4.19