Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Γ. Κοντογιάννης: «Η φωτιά στη Στροφυλιά ανέδειξε την ανικανότητα του κράτους»

Ακούστε το άρθρο

Αν καιγόμαστε τον Απρίλη τι μας περιμένει τον Ιούλιο και Αύγουστο;

Ο υποψήφιος Βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε τα εξής:

Τεράστια ερωτήματα για την ικανότητα και ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να προστατεύσει τους πολίτες, τις περιουσίες τους και το φυσικό κάλος της χώρας, εγείρει ο τρόπος που αντιμετωπίσθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Στροφυλιά.

Ενώ η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00 τα πρώτα αεροσκάφη επιχείρησαν λίγο πριν τις 19.00, δηλαδή μια ώρα πριν πέσει το σκοτάδι.

Οι ίδιες οι αρχές παραδέχονται ότι τα αεροσκάφη που ερχόντουσαν από Ελευσίνα αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν λόγω βλάβης και ήλθαν άλλα από Θεσσαλονίκη.

Γιατί όμως στη βάση των canander στην 117 ΠΜ δεν υπήρχαν αεροσκάφη; Είχαν αποσυρθεί για συντήρηση; Τώρα, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου περιμένουν να τα επισκευάσουν;

Γιατί δεν γίνονται περιπολίες στα δάση, τουλάχιστον τις ημέρες με ισχυρούς ανέμους από χερσαία μέσα;

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ειδική μέριμνα για περιοχές που προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες ( Natura και Ramsar), ώστε και το περιβάλλον και το οικοσύστημα να προστατεύονται αλλά και η χώρα μας να μη διασύρεται στο εξωτερικό;

Αν η Ηλεία άρχισε να καίγεται από τον Απρίλιο μήνα, λόγω αδυναμίας του κράτους να παράσχει προστασία τι πρέπει να περιμένουμε για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο;

Και αν τα ερωτήματα που θέτω τα χαρακτηρίσει κάποιος αντιπολιτευτικά, ας δώσει απάντηση στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο ο οποίος βλέποντας την καταστροφή που συντελέσθηκε  από την κρατική ανικανότητα, έθεσε θέμα σχεδιασμού εξ αρχής της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η φωτιά στη Στροφυλιά απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι όση αυτοθυσία και να επιδεικνύουν οι πυροσβέστες δεν αρκεί για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους αν δεν έχουν τα κατάλληλα μέσα.

Αν υπάρχει ίχνος αγάπης από τους κυβερνώντες προς αυτόν τον τόπο, ας προκηρύξουν εκλογές το συντομότερο. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή.

Όλη η επικαιρότητα