Εκλογικά Νέα Ελλάδα Πολιτική

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες

Ακούστε το άρθρο

«Προσχηματικοί» είναι λόγοι του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη ματαίωση του debate των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλο θράσος. Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δε θα γίνει» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Για την πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ξεκαθάρισε πως «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ, δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων και της οικονομικής πολιτικής.

«Επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών, αλλά είμαστε και ρεαλιστές» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής για να λειτουργήσει «ως αντίβαρο στη συντήρηση της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλουμε τη μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επεσήμανε ότι με ισχυρό ΚΙΝΑΛ η αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής θα είναι πιο εύκολη.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα και κυρίως την τουρκική προκλητικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν πρέπει να ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα με άλλες παραχωρήσεις», με βάση και την εμπειρία του «χειρισμού του Σκοπιανού από τον Αλέξη Τσίπρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα