Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Γιάννης Κουτσούκος: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας πραγματοποίησε ο Γιάννης Κουστούκος, μετά τη δημόσια πρόσκληση του Συλλόγου των Εργαζομένων σε όλους τους Βουλευτές του Νομού και τους Υποψηφίους, να πάρουν θέση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του λειτουργίαμε κίνδυνο να οδηγηθεί στην πλήρη απαξίωση και στο κλείσιμο βασικών του μονάδων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Διοικητή κ. Γ. Χουζούρη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων κ. Σ. Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος των Ιατρών κ. Ν.Σδούγας και ο γιατρός κ. Γ. Μπακέλας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδος κ. Κ. Τσαούσης και ο πρώην Διοικητής  κ. Γ. Λέντζας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, κοινή υπήρξε η διαπίστωση πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα δοκιμαστεί περαιτέρω  από 1ης Ιουλίου η ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Επισημάνθηκαν ιδίως, τα προβλήματα που δημιουργεί με την πρακτική της η Διοίκηση των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας, με  συνεχείς αποσπάσεις γιατρών από την Αμαλιάδα στον Πύργο και τη μη υλοποίηση τωναποφάσεων για τις εφημερίες, που πάρθηκαν στην κοινή σύσκεψη με την Υ.Π.Ε. στην Πάτρα στις 31-5-2019, με στόχο να λειτουργήσει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Ο κ. Κουτσούκος από την πλευρά του τόνισε πως, ήταν και θα είναι μόνιμα και σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού στη άοκνη προσπάθεια που καταβάλουν για την λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς και στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες των φορέων της πόλης, τους ενημέρωσε δε για τις συνεχείς του Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις για ζωντανή συζήτηση και απαντήσεις στη Βουλή στις οποίες ούτε ο κ. Ξανθός, ούτε  ο κ. Πολάκης ανταποκρίθηκαν.

Καταλόγισε ευθύνες στην Κυβέρνηση για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στα νοσοκομεία της Ηλείας, καθώς και στο Διοικητή των Ν.Μ. Ηλείας, που υλοποιεί το Κυβερνητικό σχέδιο με μεθοδεύσεις, που έχουν οδηγήσει ήδη στο κλείσιμο της Μαιευτικής Κλινικής και κατ΄ουσίαν την Παθολογικής και αποβαίνουν εις βάρος της επάρκειας και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο βόρειο τμήμα του Νομού που καλύπτει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο κ. Κουτσούκος απηύθυνε δημόσια πρόσκληση τόσο στα κόμματα εξουσίας, όσο και στους Βουλευτές τους, να πάρουν συγκεκριμένες θέσεις για τα απαιτούμενα άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα διασφαλίσουν την λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, καθώς επίσης και για την προβληματική λειτουργία του πλαισίου της διασύνδεσης των δύο Νοσοκομείων που είτε  θα πρέπει να μη λειτουργεί μονομερώς, είτε θα πρέπει να οδηγήσει στην αυτονομία των Νοσηλευτικών Μονάδων.

Όλη η επικαιρότητα