Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Γιώργος Κοντογιάννης: «ΑΕΙ-ΤΕΙ: Η Ηλεία απαιτεί καθαρές λύσεις»

Ακούστε το άρθρο

ΑΕΙ-ΤΕΙ: Η Ηλεία απαιτεί καθαρές λύσεις

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης, υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία, δήλωσε τα ακόλουθα:

Τις δυο τελευταίες ημέρες η κοινωνία του Πύργου και της Αμαλιάδας, κυρίως, αλλά και στο σύνολό της η Ηλεία, επιχειρεί να ερμηνεύσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την τύχη των τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στις δύο πόλεις αλλά και για το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τμήματα ΑΕΙ στην περιοχή.

Θολές αποφάσεις από μια κυβέρνηση που δεν λέει ποτέ αλήθεια…

Εκείνο που δεν έχουν καταλάβει όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ότι δεν την ενδιαφέρει η Ηλεία.

Την καταδίκασε στην απομόνωση καθυστερώντας την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, επιχειρώντας να εξυπηρετήσει εργολαβικά συμφέροντα και όχι τους πολίτες.

Την καταδίκασε δείχνοντας αδιαφορία για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των εξαγωγών ηλειακών προϊόντων

Την καταδίκασε στον τομέα της Υγείας, αφήνοντας στην τύχη τους τα δύο νοσοκομεία του Νομού.

Τώρα καταδικάζει την Ηλεία και σε ό,τι αφορά στον τομέα της Παιδείας.

Και τα δύο ΤΕΙ που λειτουργούσαν στο νομό είχαν εξελιχθεί σε τμήματα με προοπτική στην αγορά εργασίας (που είναι το μείζον για κάθε νέο) και η συμμετοχή φοιτητών σε αυτά έδειχνε και το ενδιαφέρον που υπήρχε τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην πραγματική οικονομία.

Η ουσιαστική κατάργησή τους με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, δεν μπορεί να αντισταθμισθεί με τις υποσχέσεις για λειτουργία ΑΕΙ που το Πανεπιστήμιο της Πάτρας δεν επιθυμεί να λειτουργήσει (στην περίπτωση του Πύργου) και το γνωστικό αντικείμενο δεν είναι  ξεκαθαρισμένο (στην περίπτωση της Αμαλιάδας).

Πρόκειται για εμπαιγμού.

Η Ηλεία δικαιούται πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές και απαιτεί καθαρές λύσεις.  Και όχι υποσχέσεις με μια σειρά προϋποθέσεων που στην ουσία αναιρούν κάθε προοπτική.

Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι με ανέξοδες και έωλες υποσχέσεις και πετώντας «στάχτη στα μάτια» των πολιτών της Ηλείας θα αποφύγει την εκλογική της κατάρρευση, τότε πλανάται πλάνην οικτρά.

Τίθεται ωστόσο ένα ζήτημα για τους κυβερνητικούς βουλευτές. Τι θέλουν τελικά για την Ηλεία; Έκαναν προτάσεις και ποιες; Με ποιους συνεργάσθηκαν για να τις κάνουν; Εισακούσθηκαν οι εισηγήσεις τους;  Είναι ικανοποιημένοι με την εξέλιξη;  Αν όχι με τη στάση τους πρέπει να αποδείξουν ποιού αντιπρόσωποι είναι: Του λαού της Ηλείας στο Κοινοβούλιο κατά τη συνταγματική επιταγή ή του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Ηλείας κατά το κομματικό καθήκον; Κι εν τέλει τι υπερισχύει στη συνείδησή τους, να υπερψηφίσουν για μια ακόμη φορά ό,τι τους «σερβίρει» το κόμμα τους αγνοώντας τις ανάγκες και τις προοπτικές της Ηλείας ή να υπερασπιστούν –έστω για μια φορά- τα συμφέροντα του λαού που τους εξέλεξε;

Όλη η επικαιρότητα