Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου στο πλευρό του Κώστα Νικολούτσου

Ακούστε το άρθρο

 Η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου στο πλευρό του Κώστα Νικολούτσου

Πάντοτε δίπλα στο συνάνθρωπο

Η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου του Λεωνίδα γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας. Είναι πτυχιούχος της τριετούς Νοσηλευτικής Σχολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και της διετούς Νοσηλευτικής Σχολής Τζανείου. Επίσης είναι πτυχιούχος του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Β.Ι.Ε. στην ειδικότητα της Βοηθού Ακτινολόγου.

Έχει εργαστεί στη Δ/νση Υγιεινής Πύργο στο τμήμα Εμβολίων για 20 έτη, στο Αγροτικό Ιατρείο Ζαχάρως για 10 έτη και στο Νοσοκομείο Κρεστένων για 2 έτη.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α΄ Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) Δήμου Πύργου κατά τα έτη 2002-2006. Επίσης ήταν Πρόεδρος για τα έτη 2003-2006 των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πύργου. Ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελαιώνα, καθώς και Πρόεδρος στο 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείου Πύργου και στο Νηπιαγωγείο Αγίας Φιλοθέης. Είναι Δημοτική Σύμβουλος, μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τοπικού τμήματος Πύργου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πύργου «ΟΙ ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΕΣ».

Ήταν Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2013 έως το 2014,  είναι Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης από το 2014, ενώ παράλληλα από το ίδιο έτος είναι και Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Πύργου. Είναι μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Πτυχιούχος του Εθελοντικού Σώματος του ΕΕΣ από το 1970 και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πύργου. Η σημαντική της συνεισφορά στον κοινωνικό τομέα καταγράφεται και στη Δημιουργία και Προεδρεία της Επιτροπής Επανασύνδεσης Ηλεκτρικού Ρεύματος για ευπαθείς ομάδες του Δήμου Πύργου καθώς και ότι είναι

Αντιπρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης της χρήσης Εξαρτησιογόνων  Ουσιών Ν. Ηλείας (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Δήμο Πύργου το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, από τις 14 Ιουλίου2016 έως το Νοέμβριο του ίδιου έτους, όπου είχε επιλεχθεί μαζί με άλλους 29 Δήμους. Εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας απέδωσαν τα εύσημα προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου, όσον αφορά την αποτελεσματικότητά της.

Όλη η επικαιρότητα