Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ικανοποίηση Γεωργιόπουλου για την επανάχρηση του πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, από την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής που αποδέχτηκε ομόφωνα το αίτημα της ΠΕ Ηλείας για την υποβολή του έργου «Επανάχρηση πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου ως πολυχώρου πολιτισμού και εκπαίδευσης με την δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Παιδείας», προϋπολογισμού 12εκ€.

«Η συνεργασία της ΠΕ Ηλείας με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η προετοιμασία του φακέλου διεκδίκησης, οι αλλεπάλληλες επισκέψεις μας στα αρμόδια υπουργεία και το γραφείο του Πρωθυπουργού μας οδήγησαν στην εξαγγελία του έργου στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο του Φεβρουαρίου του 2018.

Τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε επί ένα και πλέον χρόνο, η τελευταία επίσκεψη μας στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων επενδύσεων ΕΣΠΑ και η Τεχνική έκθεση που του παρέδωσα, άνοιξε το δρόμο της οριστικής λύσης. Η αξιοποίηση των κτιρίων του βιομηχανικού συγκροτήματος θα συνεισφέρει πολλαπλός στην κοινωνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα της πόλης. Ο Πύργος που παρουσιάζει χρόνια έλλειψη ανάλογων χώρων μπορεί σε λίγο καιρό να αποκτήσει μία νέα κυψέλη πολιτισμού και αναψυχής για τους νέους του».

Όλη η επικαιρότητα