Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: «Nα διδαχτούμε από την αγάπη που μας χαρίζουν τα αδέσποτα ζώα»

Ακούστε το άρθρο

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, σύμφωνα και με το πνεύμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, καλούν σε ευαισθητοποίηση όλους τους πολίτες και τους φορείς της κοινωνίας και της πολιτείας σχετικά με τις συνθήκες ζωής των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν  στον πλανήτη μας. Είναι προτεραιότητα για τον κάθε πολίτη πλέον, στον βαθμό που οι συνθήκες ζωής του επιτρέπουν, να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει σε προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία των αδέσποτων.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν επίσης εξαιρετικά ανήσυχοι που το Σχέδιο Νόμου για τα ζώα συντροφιάς (που αποσύρθηκε πέρσι με συνοπτικές διαδικασίες από τη δημόσια διαβούλευση) δεν βρήκε μέχρι τώρα ξανά τον δρόμο του για δημόσια συζήτηση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Ακριβώς επειδή παραμένουν επιτακτικές και στην Ελλάδα οι ανάγκες των αδέσποτων ζώων, που επιβάλλουν άμεσα αλλαγές στον τρόπο δουλειάς της πολιτείας, των ΟΤΑ, των φιλοζωικών οργανώσεων, αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών. Αλλαγές και προσαρμογές που προϋποθέτουν να είναι η κοινωνία μας πιο ανεκτική και δημοκρατική, ιδιαίτερα όταν συζητάει για θέματα τόσο ευαίσθητα, όπως τα δικαιώματα των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων, αλλά και για τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους.

Ας διδαχθούμε από την αγάπη που οι αδέσποτοι φίλοι μας χαρίζουν. Κι ας την επιστρέψουμε με απλοχεριά και σοβαρή δέσμευση.

Όλη η επικαιρότητα