Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ηλεία: Οι μισοί είναι υποψήφιοι – Πως διαμορφώνεται η εικόνα ανά δήμο

Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές βρίσκεται πλέον και η Ηλεία, καθώς σε μία εβδομάδα ακριβώς, την Κυριακή 26 Μαΐου Μαΐου θα στηθούν κάλπες σε επτά δήμους, που απαρτίζονται συνολικά από 22 Δημοτικές Ενότητες και 220 Τοπικές Κοινότητες!

Υποψήφιοι Δήμαρχοι, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι πρόεδροι και υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών για τις παρατάξεις τους αλλά και τους σταυρούς προτίμησης, προκειμένου να αναδειχθούν στις νέες δημοτικές αρχές.

Με τα νέα δεδομένα που έχει εισαγάγει ο ‘Κλεισθένης’, όλα δείχνουν ότι οι κάτοικοι του μισού νομού θα είναι υποψήφιοι!

Το πώς διαμορφώνονται οι αριθμοί ανά δήμο στην Ηλεία, έχουν ως εξής:

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήννης

Στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να περιλαμβάνει ένας Συνδυασμός στο κεντρικό ψηφοδέλτιο είναι 27 και ο μέγιστος αριθμός 41.

Στην Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 6, ο μέγιστος αριθμός 9 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Τοπική Κοινότητα Ανδραβίδας, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Σταφιδοκάμπου και Στρουσίου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στην Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 10, ο μέγιστος αριθμός 15 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Τοπική Κοινότητα Βάρδας, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στην Τοπική Κοινότητα Ν. Μανωλάδας, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Καπελέτου, Κουρτεσίου, Μανολάδας και Νησίου  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αετοράχης, Νεαπόλεως και Ξενίων  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Κάστρου- Κυλλήνης ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος αριθμός 8 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στις Τοπικές Κοινότητες Κάστρου, Κάτω Παναγιάς, Κυλλήνης και Νεοχωρίου Μυρτουντίων ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στην Δημοτική Ενότητα Λεχαινών ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 6, ο μέγιστος αριθμός 9 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Τοπική Κοινότητα Λεχαινών, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Μέλισσας και Μυρσίνης ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Χαραλάμπους, Αρετής και Μπορσίου  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Στον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να περιλαμβάνει ένας Συνδυασμός στο κεντρικό ψηφοδέλτιο είναι 27 και ο μέγιστος αριθμός 41.

Στην Δημοτική Ενότητα Αλιφείρας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 4, ο μέγιστος αριθμός 6 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αμυγδαλέων και Καλλιθέας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αλιφείρας,Βρεστού, Λιβαδακίου και Μυρωνίων  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Ανδρίτσαινας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 3, ο μέγιστος αριθμός 5 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 1.

Στην Τοπική Κοινότητα Βάρδας, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στην Τοπική Κοινότητα Ανδρίτσαινας, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Δαφνούλας, Δραγωγίου, Θεισόας, Κουφοπούλου, Λινισταίνης, Ματεσίου, Ροβίων, Σέκουλα και Φαναρίου  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Σκιλλούντος ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 20, ο μέγιστος αριθμός 30 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Τοπική Κοινότητα Κρεστένων, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Βρίνας, Γραίκα, Διασέλλων, Καλλικώμου,Καλυβακίων, Κάτω Σαμικού, Μακρισίων, Πλατιάνας, Ραχών,Σαμικού, Σκιλλουντίας και Φρίξας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Γρύλλου, Πλουτοχωρίου και Τρυπητής ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να περιλαμβάνει ένας Συνδυασμός στο κεντρικό ψηφοδέλτιο είναι 27 και ο μέγιστος αριθμός 41.

Στην Δημοτική Ενότητα Αρχαίας Ολυμπίας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 16, ο μέγιστος αριθμός 24 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαίας Πίσας, Βασιλακίου, Πελοπίου, Πλατάνου, Σμίλα, Στρεφίου, Φλόκα και Χελιδονίου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες ‘Άσπρων Σπιτιών, Ηράκλειας, Καμένης, Καυκωνίας, Κλάδέου, Κοσκινά, Κρυονερίου, Λιναριάς, Λούβρου, Μάγειρερα,Μουριάς, Ξηροκάμπου, Πεύκων και Πουρναρίου  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Λαμπείας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 2, ο μέγιστος αριθμός 3 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 1.

Στην Τοπική Κοινότητας Λαμπείας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος 8 και οι σταυροί προτίμησης 2 και στις Κοινότητας Αστρά και Ορεινής ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο αριθμός σταυρών 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Λασιώνος ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 3, ο μέγιστος αριθμός 5 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 1.

Στην Τοπική Κοινότητα Αντρωνίου, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Κυριακής, Αγίας Τριάδας, Κακοταρίου, Κρυόβρυσης και Τσιπιάνων  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Φολόης ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 6, ο μέγιστος αριθμός 9 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στις Τοπικές Κοινότητες Κούμανη, Λάλα και Νεμούτας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αχλαδινής, Δούκα, Μηλεών, Νεράϊδας. Περασίνης και Φολόης  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Δήμος Ζαχάρως

Στον δήμο Ζαχάρως ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να περιλαμβάνει ένας Συνδυασμός στο κεντρικό ψηφοδέλτιο είναι 21 και ο μέγιστος αριθμός 32.

Στην Δημοτική Ενότητα Ζαχάρως ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 18, ο μέγιστος αριθμός 27 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Τοπική Κοινότητα Ζαχάρως, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Γιαννιτσοχωρίου, Κακοβάτου, Λεπρέου, Νεοχωρίου, Ξηροχωρίου και Σχίνων ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Ηλεία, Ανηλίου, Αρήνης, Αρτέμιδας, Καλιδόνης, Μακίστου, Μηλέας, Μίνθης, Πρασιδακίου, Ροδινών, Σμέρνας, Ταξιαρχών αι Χρυσοχωρίου  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 3, ο μέγιστος αριθμός 5 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 1.

Στην Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Κρυονερίου Ολυμπίαςμ Περιβολίων, Πετραλώνων, Στομίου και Φιγαλείας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

 

Δήμος Ήλιδας

Στον δήμο Ήλιδας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να περιλαμβάνει ένας Συνδυασμός στο κεντρικό ψηφοδέλτιο είναι 3 και ο μέγιστος αριθμός 50.

Στην Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 29, ο μέγιστος αριθμός 44 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Τοπική Κοινότητα Αμαλιάδας, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 11, ο μέγιστος 17 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Αγίου Ηλία Πηνηίων, Αμπελοκάμπου, Αρχαίας Ήλιδας, Αυγείου, Γερακίου, Δάφνης, Δαφνιώτισσας, Δουναιΐκων, Καλυβίων Ήλιδας, Καρδαμά, Κέντρου, Κεραμιδιάς, Περιστερίου, Ροβιάτας, Σαβαλίων, Σωστίου και Χαβαρίου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στην Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Πηνείας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 4, ο μέγιστος αριθμός 6 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στις Τοπικές Κοινότητες Βουλιαγμένης, Μαζαρακίου και Σιμοπούλου  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αγνάντων, Αγραπιδοχωρίου, Ανθώνος, Αυγής, Βελανιδίου, Εφύρας, Κάμπου, Λαγανά, Λάτα, Λουκά, Οινόης, Ροδιάς και Σκλίβας  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Δήμος Πηνειού

Στον δήμο Πηνειού ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να περιλαμβάνει ένας Συνδυασμός στο κεντρικό ψηφοδέλτιο είναι 27 και ο μέγιστος αριθμός 41.

Στην Δημοτική Ενότητα Βαρθολομιού ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 8, ο μέγιστος αριθμός 12 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Τοπική Κοινότητα Βαρθολομιού, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Δήμητρας, Λυγιάς και Μάχου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στην Τοπική Κοινότητα Μαλυβίων Μυρτουντίων Αετοράχης,  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Γαστούνης ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 14, ο μέγιστος αριθμός 21 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Τοπική Κοινότητα Γαστούνης, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Καβασίλων, Καρδιακαυτίου Κοροίβου, Λευκοχωρίου, Παλαιοχωρίου και Ρουπακίου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στην Δημοτική Ενότητα Τραγανού ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος αριθμός 8 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Τοπική Κοινότητα Τραγανού, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 7, ο μέγιστος 11 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαύρας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος 8 και σταυροί προτίμησης 2 και στην Κοινότητα Σίμιζα ο αριθμός είναι 1 και σταυρός προτίμησης.

Δήμος Πύργου

Στον δήμο Πύργου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να περιλαμβάνει ένας Συνδυασμός στο κεντρικό ψηφοδέλτιο είναι 33 και ο μέγιστος αριθμός 50.

Στην Δημοτική Ενότητα Βώλακος ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 2, ο μέγιστος αριθμός 3 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 1.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αλφειούσας, Ανεμοχωρίου και Επιταλίου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στην Τοπική Κοινότητα Αγριδίου, ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και οι σταυροί προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Ιάρδανου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 3, ο μέγιστος αριθμός 15 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 1.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αλποχωρίου, Βουνάργου, Βροχίτσης, Κατσαρού, Ξυλοκέρας και Πρασίνου  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αγίων Αποστόλων, Κορυφής και Φοναΐτικων  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Πύργου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 24, ο μέγιστος αριθμός 36 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στην Δημοτική Κοινότητα  Πύργου ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 11, ο μέγιστος αριθμός 17 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Αγίου Ηλία, Αγίου Ιωάννου, Αμπελώνος, Βαρβάσαινας, Βυτινεΐκων, Γρανιτσαΐκων, Ελαιώνος, Κατακόλου, Κολιρίου, Λασταιΐκων, Μυρτέας, Παλαιοβαρβασαίνης, Σαλμώνης και Σκουροχωρίου ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Κορακοχωρίου, Λεβεντοχωρίου και Σκαφιδιάς  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Στην Δημοτική Ενότητα Ωλένης ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 4, ο μέγιστος αριθμός 6 και ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης 3.

Στις Τοπικές Κοινότητες Γουμέρου, Καράτουλα, Κλινδιάς, Κουτσοχέρας, Λανθίου, Λατζοΐου, Μαγούλας, Μουζακίου, Χειμαδίου και Ωλένης ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 5, ο μέγιστος είναι 8 και οι σταυροί προτίμησης 2.

Στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Άννης, Αρβανίτη, Καρυάς, Πεύκης, Σοπίου και Χαριάς  ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων είναι 1 και ο σταυρός προτίμησης 1.

Όλη η επικαιρότητα