Ηλεία: Κάλεσμα Μεϊμαράκη από την εκδήλωση της ΝΟΔΕ για τις Ευρωεκλογές

Τη συστράτευση όλων για μεγάλη νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ζήτησε από την Ηλεία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΟΔΕ Ηλείας στο κέντρο «Δεμίρης» στη Μαραθιά της Αμαλιάδας. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο που υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τον κ. Μεϊμαράκη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ μαζί του ήταν ακόμα η ευρωβουλευτής και υποψήφια ευρωβουλής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η βουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτή Κατερίνα Μάρκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτή Κώστας Δερβός, ο Ηλείος υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Βαρουξής, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Γιάννης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Άκης Τσελέντης. Όσον αφορά αυτούς που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, αυτοί ήταν ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Κωνσταντίνος Τζαβάρας,ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης, η πρώην βουλευτής Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, οι πολιτευτές Θεόδωρος Βλαγκούλης και Ολυμπία Βλαχαντώνη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, οι Δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και Πηνειού Αλέξης Καστρινός, πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ Ηλείας, ο τομεάρχης της ΝΔ για την Ηλεία Γεώργιος Κακούρης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Κωνσταντίνος Νικολούτσος, καθώς και πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Αντιδήμαρχοι και Αυτοδιοικητικοί.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στυλιανός Κονταδάκης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Σύντομους χαιρετισμούς πραγματοποίησαν οι Χρήστος Γαβράς, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κατερίνα Μάρκου, Άκης Τσελέντης, Νίκος Γιάννης, Λευτέρης Βαρουξής και Κώστας Δερβός.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του τόνισε ότι οι Ευρωεκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και πρέπει να καταγραφεί όπως είπε η ισχυρή δυναμική της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα και ότι τώρα θα καλέσουμε όλους τους πολίτες να κρίνουν, να συγκρίνουν, να φιλτράρουν, να δουν την αλήθεια και είμαι σίγουρος ότι αν αυτό το κάνουν, η ΝΔ θα είναι πρώτη με πολύ υψηλά ποσοστά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αλλάξει τη σελίδα αυτής της χώρας», υποστήριξε. Ο κ. Μεϊμαράκης, μίλησε ακόμα για την πολιτική της ΝΔ τονίζοντας ότι πάντα έβαζε πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας, ακόμα και στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια. Άσκησε δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον κόσμο να μην πιστέψει στα ψέματα όπως είπε, αλλά να εμπιστευτεί εκείνους που λένε μόνο την αλήθεια. Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, μιλώντας για τις εκλογές του Μαΐου είπε πως ολόκληρος ο μηχανισμός του κόμματος θα πρέπει να κινητοποιηθεί, ώστε σε όλες τις κάλπες η ΝΔ να έρθει πρώτη και να δοθεί έτσι μια απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τις εθνικές εκλογές, ζήτησε και γι’ αυτή τη διαδικασία εγρήγορση και ετοιμότητα λέγοντας πως υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο ο Τσίπρας να τις προκηρύξει για τον Αύγουστο. «Η χώρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αλλάξει τη σελίδα και θα προχωρήσει μπροστά. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία το Μάιο να είμαστε σε όλες τις κάλπες πρώτοι. Παντού ΝΔ. Παντού καλή συνεργασία».

Τέλος, εστίασε στα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές και τόνισε πως η επιλογή του κόσμου θα είναι δύσκολη: «Νομίζω ότι όλοι έχετε βγάλει το συμπέρασμα ότι ναι, έχουμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο που μπορεί να παρουσιαστεί σήμερα και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρωβουλή. Και είμαι σίγουρος ότι θα δυσκολευτείτε για να επιλέξετε τον καλύτερο μας, γιατί είμαστε όλοι ισάξιοι και μπροστά στη μάχη για τη ΝΔ και τη χώρα».