Εκλογές Εκλογικά Νέα

Λ. Βαρουξής: Για να ακουστεί η φωνή των επιμελητηρίων στην Ευρώπη… στηρίξτε με!

Ακούστε το άρθρο

Στην Γενική Συνέλευση της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας o υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Βαρουξής…

Στην Γενική Συνέλευση της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο την Παρασκευή 12 Απριλίου συμμετείχε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Ηλείας Λευτέρης Βαρουξής.

Ο κ Βαρουξής είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους συναδέλφους του προέδρους και μέλη των Επιμελητηρίων της χώρας  για  θέματα , αλλά και προβλήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες αλλά και τα Επιμελητήρια.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Λευτέρης Βαρουξής στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας για αυτούς.

«Είναι τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, ανάμεσα σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες που αγωνίζεστε, που δημιουργείτε και που παράγετε, σε πείσμα των δυσκολιών και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζετε. Είμαι ένας από εσάς, δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στη χώρα μου έχοντας  την ευθύνη εξασφάλισης της διαβίωσης δεκάδων οικογενειών συνεργατών μου καθημερινά.

Είμαι ένας από εσάς και θεσμικά όμως, αφού είμαι μέλος του  Επιμελητηρίου, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Ηλείας και μπορώ να καταλάβω τα προβλήματα σας, τα προβλήματα των Επιμελητηρίων μας.

Είναι πασιφανές ότι η ζημιά που έχει κάνει η σημερινή Κυβέρνηση στην πατρίδα μας είναι, δυστυχώς, τεράστια.

Έβαλε τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια και τη βύθισε σε μια βαθιά και πρωτόγνωρη κρίση δαιμονοποιώντας την επιχειρηματικότητα.

Κρίση οικονομική, θεσμική, κοινωνική, κρίση του κράτους δικαίου.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική. Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης και της δυσβάσταχτης φορολόγησης.

Κυρίες και κύριοι,

Το γνωρίζετε αυτό πολύ καλά , το βιώνουμε όλοι μας  καθημερινά: Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον υπερφορολόγησης, υπερβολικών ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και σχεδόν παραλυτικής γραφειοκρατίας. Η Ελλάδα, υπό τη σημερινή Κυβέρνηση, δεν προσφέρει κανέναν από τους παράγοντες που μπορούν να πείσουν οποιαδήποτε εταιρεία, ημεδαπή ή αλλοδαπή, να επενδύσει στη χώρα μας.

Η Κυβέρνηση δεν προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που καθορίζουν ένα υγιές περιβάλλον επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης.

Το περιβάλλον αβεβαιότητας έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα «εχθρικό» περιβάλλον για την ίδρυση και ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι καινοτομίες, όπως και ένας ισχυρός εξωστρεφής προσανατολισμός, απουσιάζουν από τη χώρα μας. Η καραμέλα ότι βγήκαμε  από τα Μνημόνια είναι μεγάλο ψέμα.

Το 2019 είναι  καθοριστικό για την Ελλάδα.

Είναι το έτος , που με την διενέργεια τόσο των ευρωεκλογών της 26η Μαΐου όσο και μετέπειτα των βουλευτικών εκλογών η χώρα μας ή  θα πορευτεί με πυξίδα την ανάπτυξη , η με πυξίδα την ψηφοθηρία , με το κόστος να επωμίζεται η αγορά και ο καθένας προσωπικά από μας.

Κυρίες και κύριοι,

η ΝΔ έχει πρόταση ρεαλιστική και συνάμα οραματική. Μια πρόταση που πηγάζει από την βαθιά µας πίστη να χτίσουμε µία σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Μια Ελλάδα µε προοπτική, µε δυναμική, µία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Στο επίκεντρο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας βρίσκεται µία κρίσιμη παραδοχή. Μόνο η κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές. Και µόνο ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, απαλλαγμένο από τα βαρίδια της πελατειακής λογικής, μπορεί να διευκολύνει την πιο δίκαιη κατανομή αυτού του πλούτου.

Κυρίες και κύριοι

Είμαι ένας από εσάς , γνωρίζω τα προβλήματα που όλοι σας αντιμετωπίζετε . γιατί τα ίδια αντιμετωπίζω και εγώ καθημερινά.

Είμαι ο μοναδικός επιμελητηριακός εκπρόσωπος στο ευρωψηφοδέλτιο  της παράταξης της ΝΔ.

Ζητώ να μου δώσετε την δύναμη να σας εκπροσωπήσω. Να ακουστεί η φωνή μας στην Ευρώπη.

Είμαι ένας  από εσάς !

Εμπιστευτείτε με.

Γιατί μόνο με αγώνες, με πείσμα με προσπάθεια μπορούμε να αλλάξουμε την χώρα μας, το μέλλον μας».

Όλη η επικαιρότητα