Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Μάκης Μπαλαούρας: Να μιλήσουμε για πεπραγμένα και προγραμματικές θέσεις

Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχολίασε τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην εκπομπή Direct στο ONE Channel με Γιώργο Παπαχρήστου και Τζίνα Μοσχολιού, και στον Αlpha fm στην εκπομπή«Τρίποντο στην Οικονομία», με τον Χάρη Ντιγριντάκη.

Ο Μάκης Μπαλαούρας, κατ΄ αρχάς εξέφρασε την επιδοκιμασία του για το Οικολογικό Κίνημα. Μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της κλιματικής αλλαγής εφόσον οι προβλέψεις για το μέλλον του πλανήτη γίνονται εφιαλτικές. Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κριτήριο της στρατηγικής της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της χώρας να είναι τόσο  βιώσιμη  – να σέβεται το περιβάλλον – όσο και κοινωνικά δίκαιη.

«Ο κόσμος χρησιμοποίησε τη χαλαρή ψήφο για να δείξει την αντίδρασή του» είπε στη συνέχεια μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας.

«Λάβαμε το μήνυμα του κόσμου» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα τω ν ευρωεκλογών και συνέχισε πως αυτό φάνηκε και στηνσυνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, όπου «μου έκανε πολύ καλήε ντύπωση, ήταν εξαιρετικά προσεκτική και τεκμηριωμένη».

Ερωτηθείς σχετικά με την προεκλογική περίοδο, ο Μάκης Μπαλαούρας είπε πως  «έχει δημιουργηθεί επιτελείο που διαμορφώνει τη στρατηγική μας, όχι μόνο την εκλογική αλλά και το πρόγραμμα που θέλουμε για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές». Δήλωσε ότι «θέλουμε να βάλουμε και τα υπόλοιπα κόμματα να μιλήσουνεγ ια τις προγραμματικές τους θέσεις», κάτι το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έγινε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές.

Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβάρυνε όντως αλλά κατά το ελάχιστο τα φορολογικά τη ς μεσαίας τάξης συγκριτικά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό όμως ενόχλησε γιατί η κατάσταση είχε γίνει ήδη οριακή από τα χρόνια των δύο πρώτων μνημονίων για τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται.

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως «δεν μειώθηκαν οι μισθοί επί ΣΥΡΙΖΑ». «Έχουν μειωθεί, επίσης, οιε υέλικτες μορφές εργασίας και η ανεργία», «καθώς και η μαύρη εργασία»,είπε επίσης αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης. «Ενδεχομένως οι απλοί άνθρωποι να ενοχλήθηκαν από συμπεριφορές» είπε επίσης, κάνοντας τον απολογισμό αυτών που οδήγησαν στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα».

«Οι ενισχύσεις έπρεπε να δοθούνν ωρίτερα» κατέστησε σαφές ο Μ. Μπαλαούρας. Για την «13η σύνταξη» είπε ότι θα έπρεπε να είχαν δοθεί εξηγήσεις σχετικά με τις κρατήσεις που θα επιβάλλονταν στα ποσά αυτά.

Για την πρόσφατη προεκλογική σύγκρουσησ τη Βουλή, όταν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, αντάλλαξαν διαξιφισμούς σε κλίμα πόλωσης, ο Μ. Μπαλαούρας είπε πως «είναι άδικα όσα λέγονται κατά του Πρωθυπουργού αφού «προκλήθηκε απρόκλητα και έντονα από τον κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Στουρνάρας, δε ξεχνά ότι ήταν υπουργός του Σαμαρά

Με αφορμήτιςδηλώσειςτουδιοικητήτηςΤραπέζας τηςΕλλάδοςΓιάννηΣτουρνάρα, ότιδεν βλέπει να επιτυγχάνεται ο στόχοςγια το πλεόνασμα και αυτό θα περιοριστείστο 2,9% του ΑΕΠ, ο βουλευτής τουάσκησεδριμεία κριτική. «Ο κ. Στουρνάρας, αμφισβητεί συνεχώς την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από τη πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Θυμίζω τη μεγάλη αντίθεση του στην στρατηγική μας για την έξοδο από το μνημόνιο. Ο κ. Στουρνάρας ήταν υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης, γεγονός που θα οδηγούσε σε νέο μνημόνιο,αμφισβητώντας ευθέως την κεντρική πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, χωρίς καμία πιστοληπτική γραμμή». Ο Βουλευτής Ηλείας συμπλήρωσε ότι «έχω συνεργαστεί με όλους τους Διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος και ποτέ αυτοί, από τον Χαλικιά, έως στον Γκαργκάνα, ακόμα και με κυβερνήσεις διαφορετικές από αυτές που προτιμούσαν, δεν έβγαιναν δημοσίως στην κόντρα. Μου έδειχναν σημειώματα με τις απόψεις τους που έστελναν σε πρωθυπουργούς και υπουργούς», πρόσθεσε ο Μ. Μπαλαούρας. «Ο κ. Στουρνάρας, φαίνεται ότι δε ξεχνά ότι ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά».

Μύθος ο Μάκης, τον αντιμετωπίζαμε με δέος

Σημειώνουμε, ότι ο Γ. Παπαχρήστος καλωσορίζοντας τον Μάκη Μπαλαούρα, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Ιούλη 2019 στην Ηλεία, δήλωσε εμφαντικά:

«Πρέπει να πω εδώ κάτι που δεν του έχω πει: κάποτε, νεαροί φοιτητές στην ΑΣΟΕE, τον αντιμετωπίζαμε με δέος, διότι εκείνος ερχόταν από την εξορία. Τον ακολουθούσε ο μύθος του ανθρώπου που αγωνίστηκε κατά της χούντας. Βασανίστηκε ο Μάκης- κι ήμασταν εμείς πιτσιρικάδες τότε… ».

«ΤρίποντοστηνΟικονομία», Χάρης Ντιγριντάκηςκαι λογικά αντέδρασε».

Όλη η επικαιρότητα