Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Υγεία

Με δύο νέα έργα ενισχύεται το Νοσοκομείο Πύργου – Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις δημόσιες δομές υγείας

Ακούστε το άρθρο

Βελτιώνεται η οδική πρόσβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και παράλληλα ενισχύεται με εξοπλισμό, καθώς στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν τα αντίστοιχα έργα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

«Σταθερός μας προσανατολισμός είναι η ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας. Τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας αναβαθμίζονται με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο οι ελλείψεις που διαπιστώνονται να καλύπτονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο, έχοντας προτεραιότητα τη βελτίωση συνθηκών νοσηλείας των ασθενών» ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο του Πύργου εγκρίθηκε χρηματοδότηση 495.000 ευρώ, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες για τη διαμόρφωση του δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι την Επαρχιακή Οδό Πύργου-Οινόης, μπροστά από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου συνολικού μήκους 1.550 μέτρων. Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν, έχουν στόχο την αποκατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση της οδού, λόγω του μεγάλου φόρτου κυκλοφορίας που δέχεται. Το έργο έχει τίτλο «Βελτίωση οδού από εθνική Οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Γενικό Νοσοκομείο Πύργου – διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Πύργου Αγίου Γεωργίου».

Επίσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 175.000 ευρώ για την προμήθεια πλυντηρίων – σιδερωτηρίου νοσοκομειακού τύπου για τις ανάγκες του Γ.Ν. Ηλείας –Ν.Μ Πύργου. Έτσι, θα αντικατασταθεί ο υπάρχων εξοπλισμός που έχει υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας και συνεχούς χρήσης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συνεχείς βλάβες με ιδιαίτερα υψηλό κόστος επισκευής.

Διασύνδεση του ΕΚΑΒ Πάτρας με το δίκτυο Οπτικών Ινών

Εξάλλου, μετά από πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εξασφαλίζεται χρηματοδότηση για τη διασύνδεση του ΕΚΑΒ Πάτρας με το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών Αχαΐας. Με τη διασύνδεση επιτυγχάνεται καλύτερη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Πάτρας, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που θα διευκολύνουν το σημαντικό έργο που επιτελεί στον τομέα της υγείας.

Όλη η επικαιρότητα