Αχαϊα Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά ο τελειόφοιτος φοιτητής Φώτης Θωμάς

Ακούστε το άρθρο

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να συμμετάσχω στο έργο “οικοδόμησης” της Πάτρας που όλοι θέλουμε»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά θα είναι και ο τελειόφοιτος φοιτητής Φώτης Θωμάς.

«Ζούμε σε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε και να κάνουμε τα κατάλληλα βήματα για να την προάγουμε. Ονειρεύομαι μια Πάτρα που θα αξιοποιηθεί σωστά, και θα αναδειχθεί ο χαρακτήρας της. Ονειρεύομαι μια Πάτρα που θα αναδείξει την ιστορική και πολιτισμική της κληρονομιά, από τα αρχαία μέχρι τα σύγχρονα χρόνια. Ονειρεύομαι μια Πάτρα που θα αξιοποιήσει τη θέση της και τη φυσική της ομορφιά. Μια Πάτρα σύγχρονη, φιλική και ευχάριστη για όλους τους πολίτες της. Μια Πάτρα ικανή να κρατήσει τους νέους της και να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες» τονίζει.

Για τη συμμετοχή του στο “σπιράλ” και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου επισημαίνει: «Γεννημένος και μεγαλωμένος εδώ, έζησα τα παιδικά και φοιτητικά μου χρόνια, βιώνοντας πολλά έντονα συναισθήματα. Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ευγνώμων για τον ευλογημένο τόπο στον οποίο ζω, αλλά και παράλληλα υποχρέωσή μου να συμμετάσχω στο έργο «οικοδόμησης» της Πάτρας που όλοι θέλουμε. Στον συνδυασμό «σπιράλ», και στο πρόσωπο του Πέτρου Ψωμά, είδα μια νέα φιλοσοφία, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε κομματική λογική και δέσμευση, γεμάτη φρεσκάδα, με νέους στον χώρο ανθρώπους, ανοιχτή σε ιδέες και συζήτηση και πρόθυμη να πάει την Πάτρα πραγματικά μπροστά».

Ο Φώτης Θωμάς του Νικολάου, γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Είναι αριστούχος τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οποία εισήχθη πρώτος. Στο πλαίσιο των σπουδών του συμμετείχε στην UoP Racing, την ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Μέσω του προγράμματος κινητικότητας φοιτητών Erasmus, φοίτησε για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο σε πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Παράλληλα, ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό κατακτώντας το 2016 το D Cup στον χώρο του καρτ. Από το 2016 αγωνίζεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”και συμμετέχει εθελοντικά στις δράσεις του Ινστιτούτου. Το 2018 έγινε πρεσβευτής στο ελληνικό σποτ του Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας για την οδική ασφάλεια που διεξάγεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Για τις διακρίσεις του στους αγώνες καρτ και τη συνεισφορά του στην οδική ασφάλεια αναδείχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς, στην κατηγορία Αθλητισμός, στον θεσμό “Πρόσωπα της Χρονιάς 2018”, που διοργανώνεται από την εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Όλη η επικαιρότητα