Μητσοτάκης: Όσοι επενδύουν στον φόβο, θα δουν στην κάλπη ότι η ελπίδα πάντα τον νικάει

Μήνυμα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να τον κατονομάσει έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο όπου περιοδεύει, λίγο πριν αναχωρήσει για το Καστελόριζο στο οποίο θα διανυκτερεύσει.

«Διαπιστώνω μια απελπισμένη προσπάθεια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία ως ένα σκιάχτρο που θα φοβίσει τον κόσμο», τόνισε στη συνάντηση που είχε με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσων και πρόσθεσε: «Θέλουν να μας παρουσιάσουν ως μια παράταξη η οποία θα φέρει τον κοινωνικό Μεσαίωνα και θα τιμωρήσει με κάποιον αδιανόητο τρόπο την ελληνική κοινωνία».

«Η ελπίδα νικάει πάντα τον φόβο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, και πρόσθεσε: «Αυτοί που σήμερα επενδύουν στον φόβο μιας ΝΔ που υπάρχει μόνο στον δικό τους φαντασιακό κόσμο, θα δουν το αποτέλεσμα στην κάλπη». «Η ελπίδα, όμως, δεν θα είναι μια ελπίδα φρούδων υποσχέσεων αλλά θα είναι η ελπίδα της αλήθειας», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. «Αυτά τα τριάμισι χρόνια, από τότε που έγινα πρόεδρος της ΝΔ, πολιτεύτηκα λέγοντας πάντα την αλήθεια», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα αυτής της χώρας. Είναι το κόμμα που δεν χωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε πολλούς και σε λίγους, αλλά θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή με όλους τους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών σημειώνοντας ότι: «Ο ελληνικός λαός έδειξε μεγάλη ωριμότητα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Απέδειξε ότι το κεφάλαιο της κρίσης, της οργής, του θυμού, φτάνει στο τέλος του. Και η νέα φωτεινή Ελλάδα που ανατέλλει -και πιστεύω θα ανατείλει με πολύ μεγάλη ένταση το πρωί της 8ης Ιουλίου- θα είναι μια Ελλάδα στην οποία θα χωράνε όλοι, θα είναι μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, της σκληρής δουλειάς, της εμπιστοσύνης, μια Ελλάδα η οποία θα μπορέσει, επιτέλους, να μας αφήσει να ξεδιπλώσουμε το πολύ μεγάλο ταλέντο το οποίο έχουμε μέσα μας ως λαός και η οποία θα αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης».

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, χαρακτηρίζοντας «προπαγάνδα από fake news» όσα διαδίδονται περί δήθεν πρόθεσης κατάργησής του. Επίσης έδωσε έμφαση στα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας που θέλει να προωθήσει η ΝΔ, σημειώνοντας ότι «για εμάς καλή επιχείρηση είναι αυτή που έχει ικανοποιημένους υπαλλήλους».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ.Μητσοτάκης στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι η τουριστική πολιτική της ΝΔ στηρίζεται σε πέντε πυλώνες: ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα, καινοτομία, συνέργειες και εκπαίδευση. Εξήγγειλε μάλιστα την ίδρυση σχολής τουριστικών δεξιοτήτων που θα προσφέρει ξενόγλωσσα μαθήματα και θα προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, όμως αυτό θα γίνει, όπως τόνισε, με προτεραιότητα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα της Υγείας.

Αμέσως μετά ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ «Ελπίδα». «Σε όλες μου τις περιοδείες επισκέπτομαι κοινωνικές δομές», σημείωσε απευθυνόμενος σε στελέχη και εθελοντές του Κέντρου, τους οποίους και συνεχάρη για το έργο τους, και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Στα παιδιά παρέχεται η φροντίδα που χρειάζεται για να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους και τις δεξιότητες τους. Και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελό τους». Ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ρόδο με μια βόλτα στα μαγαζιά και στα καφέ της παλιάς πόλης.

Στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί μίλησε για το κυβερνητικό σχέδιο που θα εφαρμόσει η ΝΔ εφόσον την εμπιστευθούν με την ψήφο τους: «λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερο κράτος είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει ειδική αναφορά στους νέους, που τίμησαν τη ΝΔ με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νεολαία μας. Γιατί αυτή η κάλπη διέψευσε πολλούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η νεολαία δεν στηρίζει τη ΝΔ. Είναι πολύ σημαντική η ψήφος εμπιστοσύνης από τη νεολαία, γιατί για τη νέα γενιά δουλεύουμε, γι’ αυτά τα παιδιά, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, να έχουν δουλειές, για να γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό πίσω στην πατρίδα μας».

 

newsit.gr