Εκλογές Εκλογικά Νέα Ελλάδα Πολιτική

Μητσοτάκης στην εφ. Πατρίς: «Διαχρονική η αγάπη μου για την Ολυμπία»

Ακούστε το άρθρο

Τι δήλωσε αποκλειστικά στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αρχαία Ολυμπία

Την ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε συγκριτικό πλεονέκτημα όχι μόνο της Ηλείας αλλά ολόκληρης της χώρας έθεσε ως πρώτιστο στόχο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε συνειδητά να ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία την περιοδεία του, αφού όπως αποκάλυψε με αποκλειστική του δήλωση στην εφ. «Πατρίς», η Αρχαία Ολυμπία είναι για τον ίδιο αγάπη που προέρχεται από τα φοιτητικά του χρόνια.

«Είναι μια επιλογή που έγινε λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος, που δεν είναι τωρινό αλλά πηγάζει από πολύ παλιά και σχετίζεται και με τις σπουδές μου στην Ιστορία», ανέφερε ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας απαντώντας στην ερώτηση-διαπίστωση της εφ. «Πατρίς» ότι είναι ίσως ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που επέλεξε να περιηγηθεί τόσο στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όσο και στο σύνολο σχεδόν του αρχαιολογικού χώρου, αφιερώνοντας πάνω από μία ώρα για να ξεναγηθεί από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη-Ίριδα Κόλλια.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, περπάτησε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας, χαιρετώντας και συνομιλώντας με δεκάδες εμπόρους και επισκέπτες –Έλληνες και ξένους- της περιοχής και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με σύντομη ομιλία σε κεντρικό καφέ.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη αξία της Αρχαίας Ολυμπίας και ζήτησε ισχυρή εντολή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Η Αρχαία Ολυμπία είναι σπουδαίος τόπος, ταυτισμένος με την ιστορία της πατρίδας μας και πρέπει να αναδειχθεί σε συγκριτικό πλεονέκτημα όλης της χώρας. Το σύνθημά μας είναι ισχυρή ανάπτυξη-αυτοδύναμη Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας, να δουλέψουν τα μαγαζιά στον εμπορικό δρόμο της Ολυμπίας, να γυρίσουν τα παιδιά από το εξωτερικό, να στηρίξουμε τις συντάξεις, τη δημόσια υγεία και παιδεία. Θα κάνουμε πράξη την πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και ξεκίνησε και στη Δυτική Ελλάδα. Ζητώ να μου δώσετε ισχυρή εντολή και να είμαστε πρώτη δύναμη», τόνισε κάνοντας ξεχωριστή μνεία στον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκη για τη νίκη του.

Όλη η επικαιρότητα