Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Νικητής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, επικράτησε του Απόστολου Κατσιφάρα με ποσοστό 56.54%.

Θερμή υποδοχή στον Πύργο για τον Νεκτάριο Φαρμάκη το βράδυ της Κυριακής

Μηνύματα για μια καλύτερη περιφερειακή αρχή έδωσε χθες από τον Πύργο ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος κατά την άφιξή του στον Πύργο έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο που τον περίμενε υπομονετικά ύστερα από την οριστικοποίηση της νίκης του και στις επαναληπτικές εκλογές.

Ο πρώτος σταθμός για το νέο πλέον Περιφερειάρχη ήταν η πόλη του Πύργου, όπου εκατοντάδες φίλοι της παράταξής του τον υποδέχθηκαν σαν «πρωθυπουργό». Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του, θέλησε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που πίστεψε από την αρχή στο μήνυμα της παράταξης για αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια, χαρίζοντάς σε όλο αυτό τον κόσμο που τον ψήφισε τη νίκη. Δε θέλησε να μιλήσει για στόχους μιας και η ατμόσφαιρα που του επεφύλασσαν ήταν πανηγυρική, αλλά έθεσε το τρίπτυχο που θα βασιστεί η νέα Περιφερειακή Αρχή για να αλλάξει την εικόνα όλων των νομών και δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, πολιτισμό και αγροτική παραγωγή.

Για την επιλογή του να έχει ως πρώτο σταθμό την Ηλεία, ο κ. Φαρμάκης την χαρακτήρισε σπίτι του, ενώ στα ερωτήματα για τη μεγαλύτερη επιθυμία των Ηλείων που δεν είναι άλλη από το δρόμο Πάτρα-Πύργος,  υποστήριξε πως οι διεκδικήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα για ένα δρόμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους και πως θα πρέπει να γίνουν όλοι μια γροθιά για να πετύχουν την ολοκλήρωσή του.

Γιόρτασαν τη νίκη!

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του κ. Φαρμάκη, τον οποίο περίμεναν όχι μόνο οι υποστηρικτές του αλλά και οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του και μεγάλα στελέχη της ΝΔ. Ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Νικολακόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο που οδήγησε την παράταξη στη μεγαλειώδη αυτή νίκη, ενώ τόνισε πως από 1η Σεπτέμβρη πρέπει να υπάρχει εργατικότητα απ’ όλους για να προχωρήσει η περιφέρεια μπροστά. Ο επίσης περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε πως πρόκειται για ένα συγκλονιστικό και συγκινητικό αποτέλεσμα, που γεμίζει τους πάντες ευθύνη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες όλων των πολιτών που τους επέλεξαν.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, δήλωσε πως νιώθει υπερήφανος για το αποτέλεσμα, ενώ για το αύριο της Δυτικής Ελλάδας τόνισε πως θα είναι ελπιδοφόρο αφού η κοινωνία έδειξε τη στήριξή της σε «ανθρώπους που αξίζουν, έχουν όρεξη για δουλειά και που δεν υπήρχε πιθανότητα να πάνε πίσω την περιφέρεια», είπε κλείνοντας ο κ. Γαβράς που χαρακτήρισε παράλληλα την περίοδο Κατσιφάρα ως αποτυχημένη σε όλα τα επίπεδα. Η αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Έλσα Τσαγκανού – Μοσχοπούλου στάθηκε στους 8 μήνες σκληρής δουλειάς του κ. Φαρμάκη που επέφεραν καρπούς, ενώ σχολίασε καυστικά και την Περιφερειακή Αρχή του κ. Κατσιφάρα και την αδιαφορία που επέδειξε για την Ηλεία.

Από την πλευρά του, ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης μίλησε για την απόφαση της Ηλείας να αλλάξει πολιτικά σελίδα στην Περιφέρεια, εκφράζοντας παράλληλα και τη σιγουριά για αλλαγή στις βουλευτικές εκλογές σε ένα μήνα. Επιπλέον, στάθηκε στην ανάδειξη του κ. Φαρμάκη ως νέου περιφερειάρχη που θα σημάνει και την ισόρροπη ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Τέλος, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι ήταν μια μεγάλη νίκη για τον λαό της Ηλείας και τη ΝΔ και ευχήθηκε καλό έργο στο νέο περιφερειάρχη.

Ν. Φαρμάκης: «Τρεις νομοί, μία γροθιά! 700.000 άνθρωποι, μία καρδιά»

Λίγο αφότου οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών του β’ γύρου για τις Περιφερειακές Εκλογές στη Δυτική Ελλάδα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο της Πάτρας, όπου σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, είπε τα εξής:

«Σήμερα, οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μία νέα εποχή. Γι’ αυτό και η νίκη δεν είναι προσωπική. Δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο. Ούτε καν σε λίγους ή μερικούς. Ανήκει σε όλους! Ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, που πάντα είχαν λιγότερα απ’ όσα άξιζαν. Με την κοινωνία ξεκινήσαμε, στην κοινωνία απευθυνθήκαμε και με αυτή θα συνεχίσουμε. Σε λίγο θα επισκεφθώ τον Πύργο και αργότερα το Αγρίνιο. Αποτελεί δέσμευσή μου: Η δική μας θητεία θα είναι για όλους.

Το επαναλαμβάνω:

Τρεις νομοί, μία γροθιά! 700.000 άνθρωποι, μία καρδιά!».

Απ. Κατσιφάρας: «Δώσαμε μια ωραία μάχη»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας έκανε απόψε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έδωσαν σήμερα εντολή για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην Περιφέρεια.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους και στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Και μαζί να συγχαρώ τον κ. Φαρμάκη για την εκλογή του και να του ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Εμείς δώσαμε μια ωραία μάχη.

Έντιμα και καθαρά. Με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια, έτσι όπως διοικήσαμε και την Περιφέρεια από το 2011 και μετά.

Όλη η επικαιρότητα