Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Ο βουλευτής Κ. Τζαβάρας για την υπόθεση παραχώρησης καλλιεργήσιμων εκτάσεων Αγουλινίτσας – Κάστας – Μουριάς

Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΑΓΟΥΛΙΝΙΤΣΑΣ-ΚΑΣΤΑΣ-ΜΟΥΡΙΑΣ

Βουλευτές μεσάζοντες και υπουργοί κεκράκτες του ΣΥΡΙΖΑ απεργάζονται σε μυστικά διαβούλια τον παραγωγικό και αναπτυξιακό θάνατο της Ηλείας.

Τα μυστικά διαβούλια μεταξύ των εκάστοτε αρμοδίων υπουργών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον έχουν γίνει ο μόνιμος μηχανισμός παραθεσμικής και παλαιοκομματικής αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ηλεία σε όλους του τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, έχουν αχρηστεύσει προς όφελος της κομματοκρατικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κάθε δυνατότητα αναπτυξιακής ανάσας του τόπου μας. Οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ παραγοντίζουν ασύστολα και λειτουργούν ως μεσάζοντες, που αναλαμβάνουν με «αμοιβή» την πολιτική τους αυτοσυντήρηση να κανονίζουν συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων κοινωνικών ομάδων της Ηλείας που διεκδικούν δίκαια αιτήματα και των αρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα, που τους δέχονται ξεδιάντροπα ως μοναδικούς και αποκλειστικούς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού Ηλείας. Το όργιο αυτό της παραθεσμικής λειτουργίας της Δημοκρατίας θυμίζει καθεστώτα λατινικής Αμερικής και καθημερινά φθείρει τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς, προκαλώντας μια μόνιμη πολιτική ανωμαλία.

Ευθύνη ασφαλώς έχουν και όσοι, εκπροσωπώντας κοινωφελείς επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, αυτοδιοικητικούς οργανισμούς κ.λπ., σπεύδουν ως «χρήσιμοι ηλίθιοι» να κλείσουν χωριστές συμφωνίες με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποσπάσουν υποσχέσεις για προνομιακή ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αποκλείοντας αντιδημοκρατικά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και κάθε άλλον αιρετό ή κρατικό λειτουργό που δεν δηλώνει υποταγή στο αυταρχικό καθεστώς που έχει εγκαταστήσει στη χώρα μας ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του.

Μέχρι σήμερα, τα μεγάλα προβλήματα του νομού, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου που καρκινοβατεί, η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της Δυτικής Ελλάδας που προκαλεί μείωση και αποδυνάμωση των σχολών ΤΕΙ που λειτουργούν στον Πύργο και την Αμαλιάδα, η διαχείριση των εξισωτικών ενισχύσεων για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και τώρα η αξιοποίηση με νέους, δήθεν, όρους των εκτάσεων των αποξηραμένων λιμνών Αγουλινίτσας Κάστας και Μουριάς, δημιουργούν συνθήκες οικονομικής, πολιτικής και δημοκρατικής ασφυξίας στην Ηλεία.

Ειδικότερα, οι αυτόκλητοι κοινοβουλευτικοί μεσάζοντες του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηλείας, σε απόλυτη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο με την ανικανότητα τους και τις παλινωδίες τους την ουσιαστική και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος της παραχώρησης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων των αποξηραμένων λιμνών στους δικαιούχους αγρότες. Τον Νοέμβριο του 2018 αποφασίστηκε από το ΥΠΑΑΤ με τη μεσολάβηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η εφαρμογή του νόμου 4061/2012 και πανηγυρίστηκε θριαμβευτικά η νέα, δήθεν, εποχή που εγκαινιάζει το «νέο» καθεστώς, προς καταισχύνη του «παλαιού» καθεστώτος (Νέα Δημοκρατία), για την αξιοποίηση με κοινωνικά κριτήρια των εκτάσεων αυτών. Αλλά, δυστυχώς, μέχρι σήμερα αποδείχθηκαν ανίκανοι να υλοποιήσουν τις δικές τους εξαγγελίες. Αντίθετα, με παλινωδίες, αδιαφανείς χειρισμούς, κρυφές διαβουλεύσεις και προεκλογικούς υπολογισμούς αποφάσισαν να ανακρούσουν πρύμναν και να επιστρέψουν ολοταχώς στη διατήρηση του «παλαιού» καθεστώτος της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 95/1975 (επί δημοκρατικής διακυβέρνησης ΝΔ). Αλλά και για την απόφασή τους αυτή μόνο προφορικά και με διαρροές ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες, που περιμένουν την έγκαιρη έναρξη των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων για να μη πάει χαμένη η τρέχουσα καλλιεργητική περίοδος. Δικαιολογημένα έχουν περιέλθει σε απόγνωση αφού μέχρι σήμερα, παρά τις υποσχέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα πια βλέπουν το ζήτημα με πιο «παλαιοκομματική» ματιά, μάταια περιμένουν την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης. Τουλάχιστον, έστω και την υστάτη στιγμή, ας δείξει το δημοκρατικό πρόσωπο της η αυτοδιοίκηση, τοπική και περιφερειακή, και με μια παρέμβαση σε συνεργασία με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, να ασκήσουν πίεση προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να υποχωρήσουν οι καθεστωτικές δυνάμεις που μόνο κακά απεργάζονται για τον τόπο μας.

Όλη η επικαιρότητα