Όταν γινόταν debate στις ευρωεκλογές και στη χώρα μας

Τον Ιούνιο του 2004 και τον Μάιο του 2009 –και τις δυο φορές με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή

Μπορεί η χώρα να οδηγείται σε ευρωεκλογές χωρίς απευθείας διάλογο των πολιτικών αρχηγών, στο παρελθόν ωστόσο δυο φορές διεξήχθησαν debate πριν από τις ευρωκάλπες.

Η πρώτη τηλεμαχία διεξήχθη στις 8 Ιουνίου του 2004, πριν δηλαδή από τις ευρωεκλογές της 13 Ιουνίου.

Στο debate πήραν μέρος ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Συντονιστής στο debate υπήρξε ο Γιάννης Πρετεντέρης ενώ ερωτήσεις υπέβαλαν οι Νίκος Ευαγγελάτος, Παύλος Τσίμας, Έλλη Στάη, Μανόλης Καψής, καθώς και ο νυν Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Το δεύτερο debate διεξήχθη στις 28 Μαΐου του 2009 και συμμετείχαν σε αυτό ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Την τηλεμαχία, που περιελάμβανε έξι θεματικές ενότητες, συντόνιζε η Μαρία Χούκλη και ερωτήσεις υπέβαλαν οι Όλγα Τρέμη, Αιμίλιος Λιάτσος, Νίκος Ευαγγελάτος, Σία Κοσιώνη, Αντώνης Σρόιτερ και Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Αυτά- για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Πηγή: news247.gr