Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Π. Πικραμμένος: «Νιώθω δυσάρεστα όταν οι πολιτικοί επιτίθενται στη δικαιοσύνη»

Ακούστε το άρθρο

Την εμπειρία του ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού μοιράστηκε με την εφ. «Πατρίς», στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος υπηρέτησε το πρωθυπουργικό αξίωμα μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει καθήκον να κάνει άψογες και αδιάβλητες εκλογές. Όμως η συμμετοχή μας στην ΕΕ καθώς και η δυσκολία της συγκεκριμένης οικονομικής συγκυρίας, καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να λάβει κι άλλου είδους μέτρα, κινούμενη πάντοτε στα συνταγματικά πλαίσια. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινηθήκαμε και αυτό μας έδωσε μεγάλη εμπειρία και αγωνία», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Πικραμμένος και στη συνέχεια στάθηκε στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

«Το εθνικό δίκαιο δεν συγκρούεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο, το ένα είναι συμπληρωματικό του άλλου. Θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψη ότι η τάση είναι προς την ενοποίηση του ευρωπαϊκού δικαίου. Επειδή τα πράγματα δεν γυρνάνε πίσω αλλά πάντα πηγαίνουν προς τα μπρος, σε αυτήν την ιστορία της ενοποίησης των δικαίων η Ελλάδα καλείται και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο», σημείωσε ο κ. Πικραμμένος.

Ερωτώμενος για το πώς νιώθει όταν ένας πολιτικός επιτίθεται στη δικαιοσύνη, απάντησε μονολεκτικά: «Δυσάρεστα»!

Όλη η επικαιρότητα