Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Παναγιώτης Φλεβοτόμος: Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Ακούστε το άρθρο

Επί χρόνια ακούγαμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας… Πράγματι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που είτε με τις εισφορές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, είτε με την απασχόληση προσωπικού, για πάρα πολλά χρόνια είχαν καταφέρει να στηρίξουν ουσιαστικά την οικονομία.

Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις «χάθηκαν» τον καιρό των μνημονίων, ωστόσο τώρα σταδιακά η χώρα καλείται να αλλάξει σελίδα. Στην Ελλάδα παραμένει ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ωστόσο το 50% των νέων ανθρώπων που σήμερα είναι άνεργοι θα προτιμούσαν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρησης διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο. Tο μεγάλο όμως «αγκάθι» το οποίο  θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι ότι το 85% των νεοφυών επιχειρήσεων δεν καταφέρνουν να γίνουν βιώσιμες με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν.

Εάν λοιπόν μέσω συμβουλευτικής- οικονομικής διαχείρισης μπορούσαμε να κρατήσουμε «ζωντανές» περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις αυτό θα ήταν προς όφελος όλων μας.

Η Ηλεία μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως «φυτώριο» μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν με αξιώσεις γύρω από δύο βασικούς άξονες, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Μάλιστα το εάν κάποιος προσπαθούσε να «παντρέψει» την προώθηση των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό τότε τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά. Μέσα από συνέργειες – συνεργασίες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αρκεί πραγματικά να το θέλουμε.

Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας για την Ηλεία που ονειρευόμαστε

 

 Παναγιώτης Φλεβοτόμος

 Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος 

 

Όλη η επικαιρότητα