Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Περιοδεία Ν. Φαρμάκη στην Ηλεία και επίσκεψη στην πυρόπληκτη Στροφυλιά

Ακούστε το άρθρο

Στην πυρόπληκτη περιοχή της Στροφυλιάς είχε την ευκαιρία να βρεθεί μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στα πλαίσια της τελευταίας περιοδείας του στην Ηλεία, διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και το μέγεθος της εγκατάλειψης του προστατευόμενου από διεθνείς συνθήκες, βιότοπου.

«Τα εγκλήματα σε βάρος της φύσης, αποτελούν ένα είδος από τα χειρότερα σε βάρος του ανθρώπου» τόνισε ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας ότι η ευθύνη προστασίας της Στροφυλιάς, όπως και συνολικά του δασικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας, ενόψει και της θερινής περιόδου, δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στα αποδυναμωμένα δασαρχεία και στις εξίσου αποδυναμωμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

«Στόχος μας η διαμόρφωση ενός πλέγματος προστασίας του δασικού μας πλούτου από πυρκαγιές, με δορυφορικές επιτηρήσεις και ηλεκτρονικά μέσα» υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ακόμα, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε το Κουνουπέλι όπου ενημερώθηκε για την ανάγκη δημιουργίας αλιευτικού καταφυγίου και τη γενικότερη εγκατάλειψη μίας πανέμορφης περιοχής υψηλών δυνατοτήτων (θάλασσα, δάσος, λουτρά Υρμίνης, κλπ).

Νωρίτερα, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την αγορά των Λεχαινών, να επισκεφθεί την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δίνοντας συγχαρητήρια στους ανθρώπους που με λιγοστά μέσα συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να αποφευχθεί ο πύρινος όλεθρος στην Στροφυλιά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του, ο Νεκτάριος Φαρμάκης βρέθηκε υπηρεσίες και φορείς στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, συζητώντας κυρίως για τις πολιτικές στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο κ. Φαρμάκης, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει και σε σύσκεψη με τους προέδρους των ΤΟΕΒ και τον πρόεδρο ΓΟΕΒ Ηλείας, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στους ΤΟΕΒ και τον ΓΟΕΒ και  κατέστη σαφές ότι πρώτη προτεραιότητα είναι ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου.

Δείτε Φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα