Εκλογές Εκλογικά Νέα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Πέτρος Τατούλης «Θέλουμε ένα δυνατό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου»

Ακούστε το άρθρο

«Πλήρης η αντίθεσή μου στις προτεινόμενες αλλαγές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που δεν εξασφαλίζουν το μέλλον του»

Την πλήρη αντίθεσή του στις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αν ο πυρήνας της πρότασης αυτής δεν εξασφαλίζει το μέλλον και την προοπτική του, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

«Το νομοσχέδιο έχει μια σαφή διαχειριστική προσαρμογή στα προβλήματα του Πανεπιστημίου, κάτι το οποίο δημιουργεί επιπλέον προβλήματα» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «ούτε κατεύθυνση για το μέλλον του Πανεπιστημίου δίνει, ούτε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά του προσφέρει».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ανέφερε ότι τις απόψεις του αυτές, αλλά και τις προτάσεις της περιφερειακής αρχής τις έχει καταθέσει στον Υπουργό κ. Γαβρόγλου εδώ και 1,5 χρόνο, επισήμανε ότι τις συνολικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας για τον τομέα της παιδείας τις είχε καταθέσει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.

Σημείωσε επίσης ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εδώ και 1,5 χρόνο μετά από δικές του εισηγήσεις.

«Εξαρχής συγκρούστηκα με κάθε λογική κατάργησης τμημάτων ή μεταφοράς τους, που υπαγόρευαν κομματικοί ή πελατειακοί λόγοι» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και σημείωσε «θέλουμε ένα δυνατό Πανεπιστήμιο για το μέλλον της Πελοποννήσου», επικρίνοντας παράλληλα ορισμένους «που ως κομήτες εμφανίζονται ευκαιριακά ,απλά και μόνο για να δείξουν ότι υπάρχουν, ενώ όλο αυτό το διάστημα ήταν απόντες και έχουν πλήρη άγνοια».

Όλη η επικαιρότητα