Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία

Προχωρά η μελέτη για τον δρόμο Αρχαία Ολυμπία-Θάλασσα – Ικανοποίηση Γεωργιόπουλου για την έγκριση πίστωσης από το υπουργείο Υποδομών

Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη σύνδεση της αρχαίας Ολυμπίας με την παραλιακή ζώνη της νότιας Ηλείας έγινε χθες, καθώς το υπουργείο Υποδομών έχει αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του έργου και προχωρά σχετικά γρήγορα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε χθες στη Διαύγεια, το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε τη δέσμευση ποσού 177.320 ευρώ για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα βοηθήσει τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών στο να ωριμάσει μελετητικά το έργο και μέσα στο επόμενο εξάμηνο να δρομολογηθεί η χρηματοδότησή του και η δημοπράτησή του.

όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, η σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με τη θάλασσα αποτελεί έργο υψηλής προτεραιότητας για την ευρύτερη περιοχή, καθώς συνδέει τον δημοφιλέστερο τουριστικό πόλο έλξης της Πελοποννήσου με τις παραλίες της νότιας Ηλείας (Κάτω Σαμικό, Καϊάφας, Ζαχάρω, κλπ), συμβάλλοντας στην αύξηση του χρόνου παραμονής των εξυπηρετούμενων τουριστών.

«Είναι έργο οραματικό, περίπου 30 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δώσει τεράστια δυναμική ανάπτυξης στην Ολυμπία και στην ευρύτερη περιοχή, θα τονώσει την οικονομία, θα μειώσει την ανεργία και θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτήσουμε δημογραφικά και παραγωγικά τις κοινότητές μας. Με την κατασκευή αυτού του δρόμου γίνεται ασφαλέστερη και ευκολότερη η πρόσβαση από και προς την Ολυμπία. Ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά, καθώς μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουμε τη μελέτη και μέσα στο 2020 πιστεύουμε ότι θα έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση. Πορευόμαστε με λίγα λόγια και πολλά έργα», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα