Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία

Πρωτοδικείο Ηλείας: Απορρίφθηκε η ένσταση Χρονόπουλου, ετοιμάζει νέα προσφυγή

Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε χθες από το Πρωτοδικείο Ηλείας η αίτηση θεραπείας που κατέθεσαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Πανταζή Χρονόπουλου ζητώντας την ανάκληση ή τη μεταρρύθμιση της απόφασης βάσει της οποίας ο συνδυασμός «Δυναμική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον κ. Χρονόπουλο αποκλείστηκε από τις εκλογές του δήμου Ζαχάρως.

Η αίτηση εκδικάστηκε χθες, με την παρουσία πλήθους πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως, με την κατάθεση νέων εγγράφων από το νομικό επιτελείο του κ. Χρονόπουλου, σύμφωνα με τα οποία ζητήθηκε να συμμετέχει ο συνδυασμός στις εκλογές, επικαλούμενο διαφορετικές ερμηνείες της σχετικής νομοθεσίας και την εφαρμογή της αρχής της ευμενέστερης της διάταξης.

Η απόφαση της απόρριψης της αίτησης κοινοποιήθηκε λίγο πριν από τις 4μ.μ. στο νομικό επιτελείο του κ. Χρονόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται ήδη οι επόμενες νομικές κινήσεις για να εξαντληθεί κάθε περιθώριο αναστροφής της κατάστασης και δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να υπάρξει νέα προσφυγή στα αρμόδια δικαστικά όργανα.

«Είχαμε κάνει αίτηση θεραπείας της ανακήρυξης δυστυχώς το δικαστήριο που την εξέτασε ήταν αναρμόδιο, το πώς έγινε είναι ψιλά γράμματα. Καλώ τον λαό της Ζαχάρως να μείνει ενωμένος, εμείς θα είμαστε οι νικητές. Αύριο καταθέτουμε την καινούρια αίτηση και ως το μεσημέρι θα βγει το αποτέλεσμα. Δυστυχώς φίλοι μου παλιοί και νέοι, δεν θα περάσει στην άρχουσα παλιά τάξη της Ζαχάρως αυτό που θέλει, να μας βγάλει από το μέση. Κατά το παρελθόν έχω πει ότι εμένα από τη Ζαχάρω θα με πάρει ο Άγιος Σπυρίδων ο οποίος με  έχει βοηθήσει και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει όλοι μαζί και έχουμε κάνε την αναμόρφωση του τόπου και των χωριών», δήλωσε ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα