Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Πύργος: Τέσσερις υποψ. ευρωβουλευτές μίλησαν μπροστά σε πολύ κόσμο – Συμμετοχή στην κάλπη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακούστε το άρθρο

Με αρκετό κόσμο στους γύρω δρόμους καθώς η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου αποδείχθηκε μικρή για τα τους χωρέσει όλους, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ομιλητές τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη, Λυδία Κονιόρδου, Στέργιο Καλπάκη, Πάνο Λάμπρου και Γιώργο Χριστάκη. Οι υπ.  Ευρωβουλευτές κάλεσαν τον κόσμο να κατέβει να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές και να μιλήσει παντού, πόρτα- πόρτα, για την αναγκαιότητα της ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ για να ισχυροποιήσει την παρουσία του στην Ε.Ε καθώς είναι σημαντικό το  διακύβευμα των ευρωεκλογών για την αλλαγή της πορείας της Ευρώπης και την εξάλειψη του φαινομένου της Ακροδεξιάς.

Τους ομιλητές προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σαϊτάς ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος , οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Μπαξεβανάκης, Μ. Μπαλαούρας και Έφη Σαλτάρη,  ο πρ. γ.γ. του ΥΠΕΝ Διονύσης Καλαματιανός κ. α όπως και εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος στην Ηλεία.

Οι υπ. Ευρωβουλευτές πήραν ένας- ένας τον λόγο με αλφαβητική σειρά. Πρώτος άνοιξε τον κύκλο των ομιλητών και τον διάλογο, ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης τονίζοντας ότι με την περιοδεία που κάνουν σε όλη την Ελλάδα όλοι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, έχουν την ευχέρεια μέσα από την αποδοχή των πολιτών να κάνουν στην ουσία μια πολιτική δημοσκόπηση για την Ευρωεκλογές. Το συμπέρασμα όπως τόνισε είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια καθαρή και ευρεία νίκη» και μάλιστα το συμπέρασμά τους αυτό είχε προκύψει πριν τις εξαγγελίες των νέων μέτρων ελάφρυνσης από τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα αναφέρθηκε στον αγώνα κατά της Ακροδεξιάς που αποτελεί και σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως όταν λέμε Ακροδεξιά δεν εννοούμε τη Χρυσή Αυγή, γιατί αυτή είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά μιλάμε για την πολιτική του Βέμπερ στην Ευρώπη, για τον Μητσοτάκη, τον Άδωνη, τον Χατζηδάκη τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ στην Ελλάδα  κ.ο.κ οι οποίοι έχουν δική τους «βιβλιοθήκη» και πολιτικούς κώδικες που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές δυνάμεις της Ε.Ε. Καταλήγοντας ο κ. Αρβανίτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Μητσοτάκης θα χάσει πανηγυρικά στις Ευρωεκλογές, γι αυτό καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης μίλησε για την άνοδο της Ακροδεξιάς, για τις Πρέσπες και την λύση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα χρόνιο άλυτο για πολλά χρόνια κορυφαίο πρόβλημα  και για τις εφτά προτάσεις της Διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉΣ ΣΥΜΜΑΧΊΑΣ για τις Ευρωεκλογές. Τέλος ανέφερε ότι  «το δίλημμα είναι σαφές, στις 26 Μαίου πρέπει να επιτύχουμε μια μεγάλη νίκη που θα είναι προπομπός της νίκης της Εθνικών εκλογών».

Ακολούθησε η ηθοποιός και πρώην Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η οποία εστίασε κυρίως την ομιλία της στις αξίες που παράγει ο Πολιτισμός, που όπως είπε δεν είναι μόνο τα μνημεία μας, οι ταινίες και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αλλά η σχέση του με την δημοκρατία, το Περιβάλλον, την κοινωνική ζωή,  πολιτισμός σημαίνει προτεραιότητα για ευημερία και ειρήνη, διαμόρφωση ενός διαφορετικού τρόπο σκέψης, την ελευθερία να σκέφτεται ο καθένας διαφορετικά. « Ο Πολιτισμός είναι τα πάντα στη ζωή μας.  Τα πολύτιμα θεμέλια που προσέφερε από τον 5ο αιώνα η ελληνική σκέψη. Η απόλυτη αλήθεια οδηγεί στο φασισμό.  Μας χρειάζονται ξανά ο διάλογος, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η διαλεκτική, η διάκριση. Η διάκριση ειδικά, μοναδικό αντίδοτο στο δηλητήριο των fake news, καλλιεργείται από τα έργα της σκέψης και των τεχνών.  Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον εχθρό» ανέφερε η κ. Κονιόρδου.

Ο Πάνος Λάμπρου, άνθρωπος των Κινημάτων, αναφέρθηκε κυρίως σε κοινωνικά ζητήματα, στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και στη φυσιογνωμία των κοινών αγώνων των εργαζομένων όλης της Ευρώπης. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη περιοδεία με συνυποψηφίους στην Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας ότι υπήρχε πρωτόγνωρη αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα ελάφρυνσης Επίσης αναφέρθηκε στην απειλή από την άνοδο των ακροδεξιών φαινομένων, αλλά και στον Κ. Μητσοτάκη που αποκαλύπτει τις πραγματικές αντιλήψεις του για την κοινωνία και τον ευχαριστεί που τις αναδεικνύει διώχνοντας τον κόσμο μακριά!

Τέλος ο Γιώργος Χριστάκης, καλλιτέχνης με αναπηρία, αναφέρθηκε στο αναπηρικό κίνημα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα άτομα σε αμαξίδιο, στο θέμα της πρόσβασης, των υποδομών αλλά και της κοινωνικής αποδοχής του διαφορετικού τρόπου λειτουργίας των ΑΜΕΑ. Ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό, ικανούς να στηρίξουν την καινοτομία, την ανατροπή των κακώς ειρημένων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ. «Μέσα από την ευρωπαϊκή προοπτική μαχόμαστε για μια Ευρώπη ίσων ευκαιριών, μια Ευρώπη κατά των διακρίσεων, που θα δώσει χώρο και χρόνο συμμετοχής στους πολίτες της και ειδικότερα στα ΑμεΑ στις κρίσιμες αποφάσεις και ζητήματα».

Όλη η επικαιρότητα