Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Στάθης Καννής: Η νομιμότητα στο Κατάκολο βάση της ανάπτυξης!!

Ακούστε το άρθρο

O καθοριστικός ρόλος του λιμανιού του Κατακόλου στην τοπική οικονομία έχει καταγραφεί και αναδειχθεί τόσο από διεθνείς όσο και από  εθνικούς φορείς με τη σημαντική όμως επισήμανση της μη επαρκούς αξιοποίησής του. Η περιοχή μας δεν αντλεί όλη την οικονομική δυνατότητα που η κρουαζιέρα μεταφέρει μαζί της.

Η παράταξη “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” με επικεφαλής τον Στάθη Καννή με μία συμβολική κίνηση κατέδειξε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στο επίνειο του Πύργου, αφού ήταν η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε μετά την κατάθεση του συνδυασμού της στο Πρωτοδικείο Ηλείας με την οποία ουσιαστικά τίθεται και επίσημα διεκδικητής της διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Στάθης Καννής συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του με τον Λιμενάρχη Κατακόλου Δημήτρη Παπαηλιού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία κοινή κατεύθυνση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η περαιτέρω  βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του λιμανιού με στόχο την άνοδο του στον διεθνή χάρτη τουριστικών προορισμών.

Η παράταξη “ΜΠΟΡΟΥΜΕ¨ περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της συγκεκριμένες δράσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού:

  • Ανάδειξη σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς στον τουρισμό της κρουαζιέρας.
  • Επίσπευση συνδυαστικών έργων ανάπτυξης για τον λιμένα, τη μαρίνα, την παραλιακή ζώνη, το βουνό και τον οικισμό του Κατακόλου.
  • Εφαρμογή του ήδη εγκεκριμένου master-plan για τον λιμένα.
  • Έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας των τουριστών και διευκόλυνσης των κρουαζιεροπλοίων.
  • Οργάνωση με κατάλληλο προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου.
  • Συμμετοχή του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Κατακόλου.

Ο Στάθης Καννής δεσμεύθηκε στο Λιμενάρχη Κατακόλου πως θα συμβάλλει και στην επίλυση του προβλήματος με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου που στεγάζεται το λιμεναρχείο προκειμένου μέσα από χρηματοδοτικό πρόγραμμα να αναμορφωθεί και να γίνει εύχρηστο και λειτουργικό.

Θα εφαρμοστεί  η νομιμότητα

Την δέσμευση πως αν αναλάβει τις τύχες του Δήμου θα εφαρμοστεί η νομιμότητα στο λιμάνι του Κατακόλου  έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με το σωματείο των Ταξί,  όπου το σημαντικότερο πρόβλημα που του έθεσαν είναι αυτό των παρανόμων συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού που επικρατούν κατά τη μεταφορά των τουριστών στους τόπους ενδιαφέροντός τους .

Από την πλευρά των επαγγελματιών αυτοκινητιστών εκφράστηκε η ικανοποίηση τους από την συνάντηση που είχαν με τον Στάθη Καννή και την παράταξή του ενώ στην συζήτηση αναπτύχθηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις για το πώς θα βελτιωθούν αποτελεσματικά οι συνθήκες εργασίας τους.

Όλη η επικαιρότητα