Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Στάθης Καννής: Ολοκληρωμένες δράσεις για τα αδέσποτα

Ακούστε το άρθρο

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί προτεραιότητα για μας και με αφορμή την 4η Απριλίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, καταθέτουμε τη δέσμευσή μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος με αποφασιστικότητα και ευαισθησία, σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους και αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είναι λυπηρό ο δήμος Πύργου να παραμένει αδρανής, αφήνοντας εκτεθειμένους τους δημότες του, και να μην υποβάλλει καν αίτημα στο Υπουργείο, τη στιγμή που άλλοι δήμοι της Ηλείας (Ήλιδα, Κρέστενα) απορροφούν κονδύλια για να λύσουν το πρόβλημα.

Επειδή για την παράταξή μας είναι ζήτημα ανθρωπισμού και πολιτισμού να μην έχουμε αδέσποτα στην πόλη, στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε συγκεκριμένη σειρά ενεργειών:

  • Ίδρυση ειδικού γραφείου διαχείρισης ζώων συντροφιάς, με ορισμό εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, όπως έχουν ήδη κάνει άλλοι δήμοι πανελλαδικά (Ξάνθη, Λουτράκι, Ιωάννινα, κ.ά.)
  • Καταγραφή όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ώστε ο δήμος να γνωρίζει τον νόμιμο ιδιοκτήτη τους
  • Αίτηση στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για χρηματοδότηση για τη διαχείριση των αδεσπότων. Η πρόσκληση ανοίγει κάθε Σεπτέμβριο, βάσει εκδιδόμενης ΚΥΑ, και χρηματοδοτεί σειρά ενεργειών όπως η σίτιση, ο εμβολιασμός, η στείρωση κλπ σε ποσοστό από 50% έως 70%.
  • Άμεση χωροθέτηση Δημοτικού Κυνοτροφείου-Κυνοκομείου, σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους, έτσι ώστε να περισυλλέξουμε όλα τα αδέσποτα και με τη φροντίδα της αρμόδιας Υπηρεσίας και του Συλλόγου.
  • Συγκρότηση δικτύου ενημέρωσης για την προώθηση της «υιοθεσίας» τους σε ενδιαφερόμενους με τη διοργάνωση ημερίδων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τον Μάιο του 2019 βάζουμε τέλος στην αδιαφορία και την αδράνεια. Επικεντρωνόμαστε στην καθημερινότητα, δίνοντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα των συνδημοτών μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στον δήμο μας. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε.

Στάθης Καννής,

Δικηγόρος

Υποψήφιος δήμαρχος Πύργου

Όλη η επικαιρότητα