Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στην ΕΡΑ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την συντηρητική παλινόρθωση στην Π.Δ.Ε.

  • Το Κίνημα Αλλαγής με αποφάσεις των οργάνων του είχε από την αρχή υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Κατσιφάρα.
  • Οι δημοκρατικοί πολίτες της Περιφέρειας και ιδίως όσοι στήριξαν το ψηφοδέλτιο του Κ. Σπηλιόπουλου οφείλουν να παρακάμψουν τις πολιτικές και άλλες τους ενστάσεις και να μη επιτρέψουν την συντηρητική παλινόρθωση στην Π.Δ.Ε..
  • Ο κ. Φαρμάκης επαγγέλλεται το νέο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά εκπροσωπεί ότι πιο παλιό και συντηρητικό.
  • Τον βαραίνει η πολιτική της ΝΔ που πολέμησε όλες τις μεγάλες αλλαγές που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση, για να ενισχύσει την αποκέντρωση εξουσιών και αρμοδιοτήτων καθώς επίσης, δεν έδειξε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Περιφέρεια κάτι καινούργιο και διαφορετικό.
  • Το Κίνημα Αλλαγής είναι πλέον μετά την απόφαση του ελληνικού λαού, την προηγούμενη Κυριακή, στο κέντρο της πολιτικής σκηνής, ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης. Ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο μεγάλος χορηγός της δεξιάς με τις συντηρητικές πολιτικές που ακολούθησε και τη μόνιμη λιτότητα που επέβαλε. Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Προοδευτική Παράταξη.
  • Στις Εθνικές Εκλογές το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων, ώστε κατά την τρίτη διερευνητική εντολή να θέσει όλους προ των ευθυνών τους για μια πολιτική εθνικής συνεννόησης και κοινωνικής συναίνεσης, όπως την έχει αναλύσει η κα Γεννηματά που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Βίντεο συνέντευξης (ηχητικό)

Όλη η επικαιρότητα