Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Θερμή συνάντηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Γερμανού με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου, Στάθη Καννή

Ακούστε το άρθρο

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Γερμανό επισκέφθηκε χθες το πρωί στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης στον Πύργο ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, στο πλαίσιο των επαφών του με τους θεσμούς και τους φορείς του δήμου Πύργου, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Διονυσία Πασχαλίνου, Νίκο Θεοδώρου και Χάρη Μικελόπουλο.

Ο Σεβασμιότατος τον υποδέχθηκε σε θερμό κλίμα και συζήτησαν για αρκετή ώρα τα θέματα που απασχολούν τον δήμο αλλά και την Εκκλησία. Ο κ. Καννής εξήρε το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης και την προσπάθεια που καταβάλλει για να βοηθήσει τους κοινωνικά ευάλωτους πολίτες μέσα στην κρίση, τονίζοντας παράλληλα ότι για την παράταξή του η συνεργασία με την Εκκλησία είναι αυτονόητη προτεραιότητα.

«Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας προσφέρει έργο ζωής στην κοινωνία. Θα είμαστε αρωγοί και συνεργάτες σε κάθε δράση της πολύπλευρης αποστολής της», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Καννής αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ημερίδα για τον θρησκευτικό τουρισμό που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου, υπογραμμίζοντας ότι ο θρησκευτικός τουρισμός, πέραν της τόνωσης του θρησκευτικού αισθήματος, μπορεί να προσδώσει εξωστρέφεια και ώθηση και στην τοπική μας οικονομία.

«Οι ναοί μας και τα μοναστήρια μας είναι μνημεία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και πρέπει να αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος και επίσκεψης. Έχουμε ξεκάθαρο όραμα και σχέδιο. Πορευόμαστε με βασική μας αρχή τη συνεργασία και τη διαβούλευση με κάθε θεσμό και φορέα», σημείωσε ο κ. Καννής και ευχαρίστησε τον κ.κ. Γερμανό για το ενδιαφέρον που επέδειξε για διάλογο.

Τέλος, υπέβαλε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας την πρόταση της παράταξής του για την αναβάθμιση του ευρύτερου χώρου του ναϋδρίου του Αγίου Χαραλάμπους.

«Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι ξεχωριστό σημείο και τοπόσημο για την πόλη. Η σημερινή εικόνα του περιβάλλοντος χώρου του, που χρησιμεύει μόνο για πάρκινγκ, δεν τιμά την πόλη μας. Πρέπει να αναδείξουμε τον χώρο του ναϋδρίου και να τον καταστήσουμε προσβάσιμο σε κάθε πιστό και επισκέπτη», ανέφερε.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στον υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου καλή δύναμη στον προεκλογικό αγώνα του και ανέφερε ότι η Εκκλησία θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια που κατατείνει στο καλό του τόπου μας.

Όλη η επικαιρότητα