Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Τι λένε οι πολίτες για την εντυπωσιακή εκλογή του νέου δημάρχου Πύργου – «Έχουμε προσδοκίες… περιμένουμε το αποτέλεσμα!»

Ακούστε το άρθρο

Την αποδοχή από μεγάλη μερίδα πολιτών έλαβε και τις δυο Κυριακές των δημοτικών εκλογών η παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α.» του Τάκη Αντωνακόπουλου, ο οποίος κατάφερε με το πλάνο του για το δήμο να πείσει το 67% των δημοτών πως είναι ο πλέον καταλληλότερος για να αναλάβει τα ηνία της πόλης και να την οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της άριστης λειτουργίας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών απέδειξε την ανάγκη του λαού της Ηλείας για πολιτική αλλαγή, καθώς χρόνια τώρα έβλεπε σε μεγάλο βαθμό την απαξίωση του τόπου από δήμο και περιφέρεια. Επέδειξαν εμπιστοσύνη σε νέα πρόσωπα, εργατικά και μη δοκιμασμένα σε τέτοιες θέσεις, ώστε με ευθύνη και εργατικότητα να οδηγήσουν τον τόπο προς το καλύτερο και να επαναφέρουν και πάλι το χαμόγελο που έχει εξαφανιστεί από τα χείλη των πολιτών εδώ και χρόνια λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Ελπίδα για το αύριο!

Αρκετοί ήταν οι πολίτες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξέφρασαν την άποψή τους για την εκλογή Τάκη Αντωνακόπουλου, τονίζοντας πως λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη η νίκη του μετά τα αποτελέσματα και του πρώτου γύρου. Επιπλέον, στάθηκαν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν και εξέφρασαν την πεποίθηση και την ελπίδα τους πως επέλεξαν σωστά προκειμένου ο δήμος να ξεφύγει από το τέλμα που βρίσκεται και να έχει πλέον ανοδικούς ρυθμούς. Δεν έλειπαν όμως και άτομα που υποστήριξαν πως δύσκολα ο Πύργος θα αλλάξει εικόνα και πως για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται ο νέος δήμαρχος να επιδείξει εργατικότητα και ιδιαίτερο ζήλο. Παρακάτω ακολουθούν δηλώσεις των  πολιτών του Πύργου στην εφημ. «Πατρίς» για το νεοεκλεγμένο δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο:

Γιάννης Κριτσάρης: «Περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα. Όλα πήγαν καλά. Τον υποστηρίξαμε και του εύχομαι καλή θητεία. Από κάθε νέο δήμαρχο πάντα οι προσδοκίες είναι πολλές και από πλευράς τους πρέπει πάντα να προσφέρουν περισσότερα από τους προηγούμενους. Ελπίζουμε η εικόνα της πόλης να αλλάξει προς το καλύτερο, με το 67% του κ. Αντωνακόπουλου να δείχνει την πίστη του κόσμου προς το πρόσωπό του».

Θεόδωρος Τζουανόπουλος: «Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, αφού είχε σχετικά μεγάλο προβάδισμα από τον πρώτο γύρο. Δεν πιστεύω βέβαια ότι θα αλλάξουν πολλά, καθώς οι δήμοι εξαρτώνται από την κεντρική εξουσία και τις χρηματοδοτήσεις της. Ο λαός πληρώνει τα πάντα και εν τέλει είναι χαμένος. Έχουμε παραπάνω έξοδα, τη στιγμή που πολλοί φόροι δε θα έπρεπε να υπάρχουν».

Κώστας Τάγαρης: «Μπορεί ο νέος δήμαρχος να ήταν μαθητής μου, αλλά τον θεωρώ εκλεκτό και καλό άνθρωπο. Ο Πύργος σε μια αλλαγή πολιτικής σελίδας, οφείλει να έχει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Όντας δραστήριος ως άνθρωπος, θεωρώ θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του και να φέρει ανάπτυξη στο δήμο».

Χρήστος Βασιλόπουλος: «Περιμέναμε τη νίκη Αντωνακόπουλου, αφού είχε δείξει από προηγούμενες εκλογές τη δυναμική του αλλά είχε χάσει για λίγο λόγω συνεργασιών. Θεωρώ ότι είναι ο καταλληλότερος τώρα. Εύχομαι να μη βγούμε λάθος στην επιλογή μας. Έχει αποδείξει ότι είναι ενεργός πολίτης και σωστός χαρακτήρας, οπότε αναμένουμε να δουλέψει σωστά για τη βελτίωση του δήμου».

Κωνσταντίνος Λιάγκουρας: «Του εύχομαι κάθε επιτυχία. Οι δημοτικές εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας και εύχομαι να κάνει ότι καλύτερο για το δήμο. Περίμενα ότι η διαφορά θα ήταν μεγάλη, καθώς είχε φανεί από την πρώτη Κυριακή. Πλέον όλα είναι στο χέρι του και έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι η επιλογή μας ήταν σωστή. Μπορεί η πολιτική του καριέρα να είναι μεγάλη, αλλά τώρα θα δείξει ότι αξίζει. Ο δημοκρατικός λαός του Πύργου αποφάσισε και τον ανέδειξε στη θέση αυτή».

Δώρα Κορκολή: «Ελπίζω και εύχομαι ο νέος δήμαρχος να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην πόλη και να την απαλλάξει από τα κακώς κείμενα. Με στενοχωρεί η γενικότερη κατάσταση που βιώνουμε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε και είναι η μόνη που μας έχει απομείνει. Ελπίζουμε για τα καλύτερα. Πρέπει να υπάρχει καλή θέληση όμως από πολίτες και δημαρχείο, προκειμένου να «ανθίσει» και πάλι η πόλη».

Σπύρος Μουγκός: «Εξαρχής θεωρώ πως οι εκλογές είχαν κριθεί. Έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για την πόλη και ελπίζω να είναι θετικό. Οφείλουμε να ελπίζουμε για κάτι διαφορετικό και ο άνθρωπος που εκλέξαμε έχει μεγάλο πολιτικό παρελθόν. Ας ελπίσουμε να βγει σε καλό. Η απόφαση του κόσμου έδειξε ότι θέλει κάτι νέο για την πόλη. Δε θεωρώ ότι θα αλλάξει εντελώς την πόλη σε μια τετραετία, ωστόσο πιστεύω ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της όσον αφορά σκουπίδια και δρόμους. Ας προσπαθήσει για τα απλά πράγματα που αλλάζουν την πόλη και είναι πραγματοποιήσιμα».

Θοδωρής Ντεβενέζος: «Οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα τόσο ευρεία νίκη του κ. Αντωνακόπουλου, αλλά εκτιμούσαμε ότι θα πάρει την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του και ελπίζω σε καλύτερες μέρες. Η πόλη τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί και εύχομαι να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή την άσχημη εικόνα. Πρέπει να προσέξει αρχικά την εικόνα και στη συνέχεια να προσπαθήσει να προσελκύσει τουρίστες και στην καρδιά της πόλης. Τέλος, μακάρι να βάλει στοπ στη δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά με το κλείσιμο καταστημάτων και η οποία είναι ανεξέλεγκτη».

Όλη η επικαιρότητα