Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Την Δευτέρα η ανάρτηση των σταυρών υποψηφίων από το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Παρατείνεται η αγωνία

Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται η αγωνία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και προέδρων στους δήμους Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης, καθώς ούτε χθες έγινε η ανάρτηση από το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας των σταυρών που συγκέντρωσαν στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Η διαδικασία καταμέτρησης και εγγραφής των σταυρών ολοκληρώθηκε από προχθές το απόγευμα και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι χθες θα γινόταν η ανάρτησή τους.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι ξεκίνησαν από το Πρωτοδικείο οι διαδικασίες για τις επαναληπτικές εκλογές και επειδή οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία πέντε ημερών να προχωρήσουν στην υποβολή ένστασης επί της σταυροδοσίας, αποφασίστηκε η ανάρτηση των σταυρών να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου, μετά το πέρας των επαναληπτικών εκλογών.

Έτσι, οι υποψήφιοι ενημερώνονταν μόνο προφορικά στο Πρωτοδικείο επί των σταυρών που συγκέντρωσαν κατά την εκλογική διαδικασία.

Διορισμοί αντιπροσώπων

Στο μεταξύ, το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας λειτούργησε μέχρι τις 10 χθες το βράδυ, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία διορισμού των δικαστικών αντιπροσώπων που θα διενεργήσουν αύριο τις επαναληπτικές εκλογές στους τρεις παραπάνω δήμους, και για την ανάδειξη Δημάρχων αλλά και για την ανάδειξη περιφερειάρχη.

Και στους τρεις δήμους θα λειτουργήσουν τα ίδια εκλογικά τμήματα που είχαν λειτουργήσει και την προηγούμενη Κυριακή, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους. Δηλαδή και αύριο θα είναι ξεχωριστά τα εκλογικά τμήματα για τις Δημοτικές εκλογές και ξεχωριστά για τις Περιφερειακές εκλογές.

Μέχρι χθες το απόγευμα μόνο ένας δικαστικός αντιπρόσωπος, που είχε οριστεί σε εκλογικό τμήμα του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, δήλωσε κώλυμα συμμετοχής στις εκλογές και αναμένεται να οριστεί αντικαταστάτης.

Στο μεταξύ, το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και σήμερα θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ για τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων κα αύριο από τις 7 το πρωί μέχρι το πέρας της διαδικασίας των εκλογών.

Όλη η επικαιρότητα