Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: «Γιατί έσπασα το εμπάργκο στον σταθμό σας» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στο στούντιο του ΣΚΑΪ βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σπάζοντας το εμπάργκο που είχε ο ίδιος επιβάλει κατά του σταθμού, για μια εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη.

Πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πάει στο κανάλι του Φαλήρου επειδή – όπως είπε – του το ζήτησε ένας ηλικιωμένος σε μια περιοδεία του στην Αρκαδία.

Απέναντί του η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ Σία Κοσσιώνη και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς.

Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την άρση του εμπάργκο στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ.Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερα αμήχανος τη στιγμή που η κυρία Κοσσιώνη τον καλωσόρισε στον σταθμό.

<

«Οσα συνέβησαν είναι περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Η κριτική είναι κριτική, αλλά πολλές φορές ξεπερνιούνται τα όρια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει τα όρια πολλές φορές. Εγώ δεν έχω απευθυνθεί σε όλους τους δημοσιογράφους, όμως θεωρώ πως τα ΜΜΕ παίζουν έναν ρόλο. Και πολλές φορές στον σταθμό σας υπερβαίνατε τα όρια. Και έχω σκεφτεί πολλές φορές να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση. Πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Εγώ είμαι εδώ γιατί θέλω να ακουστώ από όλους τους πολίτες αλλά να επιστρέψουμε και σε μια μορφής κανονικότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο κ.Τσίπρας κάλεσε τον σταθμό να αναθεωρήσει τη θέση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι η απόφασή του να πάει εκεί ήταν οριακή – εκτίμησε δε, ότι μάλλον δεν βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποια στάση θέλετε; Σε όλα ”ναι”;», ρώτησε η Σία Κοσσιώνη για να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται απέναντι σε δύο δημοσιογράφους που εκτιμά. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στους δημοσιογράφους υποψηφίους με τη ΝΔ, λέγοντας ότι προτιμά τον κ. Παπαδημητρίου και τον κ. Μπογδάνο να υπερασπίζονται τις θέσεις της ΝΔ από τα έδρανα της βουλής.

Στην παρατήρηση του Αλέξη Παπαχελά ότι επέλεξε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τη στοχοποίηση («βοθροκάναλα», «σκάι- ξεφτίλες» κ.λπ.) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι «πολλές φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβαλε με την κριτική». «Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης και τα προηγούμενα χρόνια, όλα τα κανάλια αυτά μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο ήταν ευλογία», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε όρους για τις τηλεοπτικές άδειες. Και όταν είπαμε πως δεν χωράνε τόσοι πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί και προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα κριτήριο με όσα δείχνει η αγορά. Αν είχαμε διαπλοκή με τον Καλογρίτσα δεν θα του παίρναμε την άδεια. Δημόσια έργα δεν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι προηγούμενοι έδωσαν», απάντησε.

via

Όλη η επικαιρότητα