Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Βαρουξής Λευτέρης: “Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση”

Ακούστε το άρθρο

Η διακύβευση των εκλογών δεν είναι το ποιός θα κερδίσει – αυτό είναι γνωστό – αλλά το εάν η Νέα Δημοκρατία θα κατακτήσει την αυτοδυναμία.

Όλες οι ενδείξεις φανερώνουν πως αυτός ο στόχος είναι εφικτός. Και είναι εθνική επιταγή, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα εμπλακούμε στην περιπέτεια της απλής αναλογικής. Σε ένα μη λειτουργικό  εκλογικό σύστημα που θα μας καταδικάσει στην ακυβερνησία και στις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 η χώρα μας χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία , προκειμένου να διαχειριστεί τα μεγάλα και σοβαρά θέματα της οικονομίας, των επενδύσεων, της ασφάλειας ,  της εξωτερικής πολιτικής και της αποκατάστασης του κύρους των θεσμών .

Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση. Χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις, κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα για τους μη ευνοημένους.

Είμαστε εδώ όλοι , για να ενισχύσουμε την προσπάθεια της ΝΔ, να στηρίξουμε την παράταξη που αγαπάμε, την παράταξη στην οποία πιστεύουμε, την παράταξη στην οποία εναποθέτουμε  την ελπίδα  μας για το μέλλον.

Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε την παράταξή μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη , με στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση , την σταθερότητα και την πρόοδο ,  προς όφελος όλων των Ελλήνων και πρωτίστως των οικονομικά ασθενέστερων. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό των εθνικών υποθέσεων, ειδικά σε μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας στη γειτονιά μας.

Αυτή την προοπτική μόνο η παράταξή μας, η ΝΔ, μπορεί να διασφαλίσει. Όπως πολλές φορές στην ιστορία της,  η παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο.

Μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία έρχεται με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει την ψήφο όλων των Ελλήνων. Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αδιαπραγμάτευτα μεταρρυθμιστική. Η Ελλάδα χρειάζεται να διαβεί  ένα μεταρρυθμιστικό σοκ , το οποίο θα συμπυκνώνεται στην εφαρμογή ενός τολμηρού προγράμματος μεγάλων αλλαγών.

Η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί για αλλαγές στην οικονομία,  όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του ΦΠΑ και του φόρου επιχειρήσεων κτλ. Επίσης, για θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις, όπως δράσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, τη μείωση των εισφορών για την κύρια σύνταξη, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 730 ευρώ, τη σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, τη στήριξη των νέων οικογενειών κτλ. Βασικό σημείο των κυβερνητικών θέσεων της ΝΔ αποτελεί, επίσης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας .

Η ΝΔ έχει επιλέξει να μιλήσει με στοιχεία και προτάσεις για το μέλλον κι έχει θέσει ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου.

Αντιλαμβάνεσθε ότι το  δίλημμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο : «Θα παραμείνουμε στο βάλτο της καθυστέρησης και της στασιμότητας , ή θα βαδίσουμε στο νέο δρόμο της ευημερίας ;».

Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα, ούτε για αστάθεια, ούτε για περιπέτειες.

Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση , με καθαρή εντολή,  που θα πάρει γρήγορες αποφάσεις και θα κριθεί φυσικά για αυτές.

Βαρουξής Ελευθέριος

τ. υπ. Ευρωβουλευτής

Πολιτικό στέλεχος Νέας Δημοκρατίας

Όλη η επικαιρότητα