Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Βασίλης Παναγόπουλος: Αφήνουν σημαντικές εκκρεμότητες στην τύχη τους…

Ακούστε το άρθρο

Στον αέρα και χωρίς άδεια το 75% των σχολείων του Δήμου Πύργου!!!

Ενώ λήγουν οι σχετικές προθεσμίες, η Δημοτική Αρχή «σφυρίζει αδιάφορα» και προσπαθεί να «εγκλωβίσει» την επόμενη…

Εκκρεμότητες οι οποίες χαρακτηρίζονται άμεσες και πολύ σημαντικές, αφήνει πίσω της η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Πύργου αν και είχε και έχει την υποχρέωση να τις διευθετήσει  καθώς «τρέχουν» προθεσμίες τις οποίες πρέπει να προλάβουμε για να μην βάλουμε ακολούθως το Δήμο σε περιπέτειες…

Αυτό δήλωσε χθες ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Συνδυασμό «Μπορούμε» του Στάθη Καννή και πρώην αντιδήμαρχος Πύργου Βασίλης Παναγόπουλος τονίζοντας την έκπληξή του, αφού σοβαρά θέματα της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων έχουν κυριολεκτικά αφεθεί στην τύχη τους!

Το παράδειγμα της μη πολεοδομικής τακτοποίησης των στερούμενων άδειας οικοδομής  δημοτικών κτιρίων,αθλητικών εγκαταστάσεων  και ιδιαίτερα των σχολικών κτιρίων, την ευθύνη για τα οποία έχει ο ίδιος ο Δήμος, είναι το πλέον ενδεικτικό αυτής της κατάστασης με τον κ. Λιατσή και τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του (Αντιδήμαρχο Τεχν.Υπηρεσιών , Αθλητικών υποδομών, Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας κ.λ.π.) «να σφυρίζουν αδιάφορα» αν και γνωρίζουν ότι απαιτείται η ολοκλήρωση της  σχετικής διαδικασίας μέχρι τις αρχές  Σεπτεμβρίου 2019, οπότε παύει να ισχύει ο νόμος 4495/2017 για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Χωρίς άδεια τα σχολεία!

Ο κ. Παναγόπουλος στάθηκε κυρίαρχα στην περίπτωση των σχολείων, δηλώνοντας την ανησυχία του καθώς το 75% των διδακτηρίων παραμένουν «στον αέρα» χωρίς άδεια!

Πρόκειται για κάτι σημαντικό με την έννοια ότι αν εξακολουθήσουν τα σχολεία αυτά να βρίσκονται σε ένα τέτοιο καθεστώς, μετά την οριζόμενη προθεσμία νομιμοποίησής τους, θα υπάρξει «εγκλωβισμός» για τη νέα Δημοτική Αρχή, τα χέρια της οποίας θα είναι «δεμένα» για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Όπως εξηγεί ο έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας, ο στόχος να αξιοποιηθούν Ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα, να εξασφαλισθούν γενναίες χρηματοδοτήσεις, να γίνουν καινοτόμες εφαρμογές κλπ., πράγματα δηλαδή που μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα, δε θα είναι δυνατόν να επιτευχθεί αν και εφόσον αυτά δε θα είναι αδειοδοτημένα…

Είναι αναγκαίο λοιπόν να γίνουν άμεσες κινήσεις από την παρούσα Δημοτική Αρχή, να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία έστω και στο χρονικό διάστημα που απομένει, ώστε εμπρόθεσμα να προχωρήσουν οι έλεγχοι και να νομιμοποιηθούν τα στερούμενα άδειας κτίρια.

Έλεγχοι και για στατικότητα

Έλεγχοι –σημειώνει ο κ. Παναγόπουλος- θα πρέπει να γίνουν και για τη στατική επάρκεια  τόσο των σχολείων, όσο και των υπόλοιπων δημοτικών κτιρίων, οι οποίοι επίσης θα έπρεπε όχι μόνο να είχαν ξεκινήσει αλλά να είχαν ολοκληρωθεί από το Δήμο Πύργου.

Όπως και να ‘χει, οι ευθύνες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Λιατσή και των συνεργατών του είναι σοβαρές,επισημαίνει ο κ. Βασίλης Παναγόπουλος, διότι είναι πράγματα για τα οποία έχουν εγκαίρως ενημερωθεί,τους  τα έχω επισημάνει κατ’επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα γνωρίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά προκλητικά μέχρι σήμερα τα αγνοούν.

Όλη η επικαιρότητα