Αχαϊα Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Υποψήφια με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά η Άννα Στράτου, επιχειρηματίας στον χώρο της εκπαίδευσης

Ακούστε το άρθρο

«Οι ομάδες έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν τα “ωραία” και τα σημαντικά σ’ αυτόν τον τόπο»

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά θα είναι η επιχειρηματίας στην εκπαίδευση Άννα Στράτου.

«Η εμπλοκή μου με τον αθλητισμό από τα χρόνια της εφηβείας μου, μού έδειξε ότι οι κοινωνίες βελτιώνονται όταν υπάρχουν ομάδες, παρέες, κοινότητες που μέσα από το προσωπικό όραμα προάγουν το ομαδικό. Η Πάτρα έχει βαρύνουσα σημασία με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, αλλά και με τα γενικότερα πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά και αθλητικά που διαμόρφωσε στον σύγχρονο βίο της» τονίζει και προσθέτει: «Ως ενεργός πολίτης, με αφορά η πόλη μου και οι δυνατότητες που παρέχει στους πολίτες της. Ως νέος άνθρωπος, με αφορά να ζω σε μια σύγχρονη πόλη που τιμά και σέβεται τους κατοίκους της. Ως αθλήτρια, που ξέρω ότι η νίκη απαιτεί στοχοπροσήλωση, με αφορά να βλέπω τους νέους ανθρώπους να γεμίζουν τα στάδια».

Για τη συμμετοχή της στο “σπιράλ” αναφέρει: «Έχοντας δουλέψει στον χώρο του αθλητισμού και πιστεύοντας πως οι παρέες και οι ομάδες έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν τα «ωραία» και τα σημαντικά σ’ αυτόν τον τόπο, είναι τιμή μου να συμμετέχω στο “σπιράλ” με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, καθώς θεωρώ ότι είναι μια φρέσκια ομάδα αποτελούμενη από νέους ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά, όραμα και όρεξη για δουλειά».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Η Πάτρα, διαθέτει σπουδαίες ομάδες αλλά και αθλητικές προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σημαντικές νίκες στην πόλη. Σε συνέχεια αυτών των επιτυχιών, ήρθε η ώρα τα γήπεδα να γεμίσουν με νέες και νέους που θα δημιουργούν αθλητικά πρότυπα μιας κοινωνίας μακριά από τις εξαρτήσεις. Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, μπορούν να προάγουν την Πάτρα σε Μητροπολιτικό Κέντρο όλης της Δυτικής Ελλάδας μέσα από τις κατάλληλες δομές.

Η Άννα Στράτου του Δημητρίου, γεννήθηκε το 1979 στην Πάτρα. Σπούδασε μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στην Αθήνα. Από τα εννέα της ασχολήθηκε με τον στίβο αλλά στα δώδεκα την κέρδισε ο ομαδικός αθλητισμός και συγκεκριμένα το χάντμπολ. Φόρεσε το εθνόσημο τόσο ως αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων όσο και ως αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών, συμμετέχοντας σε προκριματικούς αγώνες Πανευρωπαϊκού, λαμβάνοντας 3η θέση στους βαλκανικούς αγώνες, αλλά και ως μέλος της προολυμπιακής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Είναι η αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας χάντμπολ γυναικών του Αθλητικού Σωματείου Εκπαιδευτηρίων «ΟΡΜΗ», με την οποία κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ελλάδος και τέσσερα κύπελλα Ελλάδος κατά την περίοδο 2006-2012, ενώ μετράει δεκάδες συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του Champion’s League, του EHF Cup και Challenge Cup. Σήμερα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της εκπαίδευσης και συμμετέχει σε εθελοντικές οργανώσεις.

Όλη η επικαιρότητα