Αχαϊα Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Υποψήφια με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Αλέκα Ράπτη

Ακούστε το άρθρο

«Η ψυχή ενός πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής μας»

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά θα είναι η Συνταξιούχος εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια Αλεξάνδρα (Αλέκα) Ράπτη.

«Σ’ ένα σπιράλ ανταμωθήκαμε άνθρωποι. Σ’ ένα σπιράλ αποφασίσαμε οι δυνάμεις μας να ενωθούν πέρα από προσωπικές και κομματικές πεποιθήσεις. Να συσπειρωθούμε γύρω από τον κοινό αξιακό μας κώδικα. Σμίξαμε τους πόθους μας και τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που αξίζουμε όλοι στην πανέμορφη πόλη μας. Αποφασισμένοι να απλωθούμε σε όλες τις γειτονιές, τώρα και πάντα θα είμαστε μαζί για να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη μας μέσα από έργα και πράξεις. Με καρδιά ανοικτή και εκτεθειμένη την Αχίλλειο πτέρνα μας δε θα υπολογίσουμε κόστη, γιατί μόνο έτσι ο Πολιτισμός της Ζωής θα σταματήσει να μαραζώνει» αναφέρει η Αλέκα Ράπτη  και προσθέτει:

«Το ήθος, η αισθητική και η πολιτική είναι οι τρεις πυλώνες κάθε πολιτείας. Η υποψηφιότητά μου ακουμπά στον πυλώνα της πολιτικής, για να υπηρετήσει το ήθος και τον πολιτισμό. Η πολιτιστική κρίση προϋπήρχε της οικονομικής και η ανάταξη της παρακμής χρειάζεται συνεργασίες και δράσεις. Παρεμβαίνω πολιτικά για να προσφέρω το απόθεμα των δυνάμεών μου και την εμπειρία μου στον χώρο του πολιτισμού. Δίπλα και παράλληλα στο εμπόριο και τα εμπορικά λιμάνια, να φτάνουν τα πλοία των ονείρων μας από το μέλλον και να ανοίγονται σε πλεύσεις ιστορικές, με επιβάτες τους συμπολίτες μας» για να καταλήξει με τα λόγια του  Μ. Αναγνωστάκη “Να ξέρεις πάντα το πότε και το πώς”.

Η Αλεξάνδρα Ράπτη, κατάγεται από το Μεσολόγγι. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ηθοποιός και εμψυχώτρια. Έζησε στην Αθήνα όπου εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για 27 χρόνια και αγωνίστηκε για την αναβάθμιση μέσω της ένταξης των τότε Ακαδημιών στο Πανεπιστήμιο. Έζησε για πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες. Όταν επέστρεψε στο Μεσολόγγι, ανέλαβε το Παιδικό Ινστιτούτο με αντικείμενο το Κοινωνικό Θέατρο. Επέστρεψε στην Πάτρα το 2012. Έχει συμμετάσχει σε πολλές και σημαντικές θεατρικές παραστάσεις. Το διήγημά της “Το κάλεσμα” βραβεύτηκε το 2006 στον διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αστακού. Είναι ενεργό μέλος στον πολιτιστικό τομέα της ΚΟΙΝΟ-ΤΟΠΙΑΣ (εταιρία κοινωνικής δράσης και πολιτισμού). Ανήκει στη Λογοτεχνική Ομάδα Jean Moreas και είναι μέλος της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ (Οικολογική Κίνηση Πάτρας). Μότο της, η φράση του Κάρολου Κουν “Η ψυχή ενός πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής μας.” και ο στίχος του Λειβαδίτη “Γιατί οι άνθρωποι υπάρχουν από τη στιγμή που βρίσκουν μια θέση στη ζωή των άλλων”.

Όλη η επικαιρότητα