WEB tv Εκλογικά Νέα Ηλεία

Ζαχάρω: Η «αποκάλυψη» του «Παρά Θίν’ Αλός» και των υπόλοιπων τουριστικών υποδομών – Εγκατάλειψη και απαξίωση (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης των τουριστικών υποδομών συναντούν οι επισκέπτες της πανέμορφης παραλίας της Ζαχάρως, όπου σύμφωνα με την καταγγελία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΔΑ» και υποψήφιου δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου, έχει αφεθεί στην τύχη της από την υπάρχουσα δημοτική αρχή.

Το πάλαι ποτέ σύμβολο της περιοχής, το τουριστικό περίπτερο με την ονομασία «Παρά Θίν’ Αλός», εδώ και περίπου μια πενταετία είναι ανενεργό με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον σύμβολο παρακμής. Έχοντας τεράστιες ζημιές στο εξωτερικό και εσωτερικό του, έχει μετατραπεί σε πόλο αποστροφής για ντόπιους και τουρίστες.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρόπουλο, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις κτιριακές υποδομές αφού τα χρόνια μη λειτουργίας του έχουν αφήσει έντονα το «στίγμα» τους, καθώς και παραχώρηση άδειας από την Ε.Τ.Α. Α.Ε. (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Ανώνυμη Εταιρεία) για περισσότερα χρόνια προκειμένου να αποτελέσει «μαγνήτη» για νέα επενδυτικά σχήματα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για πολλούς νέους της περιοχής μας.

Όντας σημείο άμεσης προτεραιότητας για την ανάπτυξη του τόπου, τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσει και αυτό θα αποτελέσει έναν εκ των πρώτων στόχων της παράταξής του, εφόσον αναλάβει τα ηνία του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας μετά τις εκλογές του Μαΐου. Από ‘κει και πέρα, μιλώντας για τη Νότια Ηλεία τη χαρακτήρισε «αναξιοποίητο θησαυρό» που έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, αρκεί όμως να βοηθήσουν όλοι γι’ αυτό.

Παρόμοιες εικόνες εγκατάλειψης και μαρασμού παρουσιάζει όμως και το τουριστικό περίπτερο της παραλίας, όπου η αδιαφορία της υπάρχουσας δημοτικής αρχής έχει οδηγήσει στην πλήρη εγκατάλειψή του και τη βεβήλωση ενός ιστορικού σημείου. Πρόκειται για το πρώτο τουριστικό περίπτερο της περιοχής, το οποίο δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’60 με μεράκι, τέχνη και καλαισθησία και μεγάλωσε αρκετές γενιές ανθρώπων. Πλέον, αποτελεί ένα ακόμα σύμβολο της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζει η παραλία, η οποία δεν έχει κάτι να κρατήσει τους επισκέπτες.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Στον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει λόγω γυμνών καλωδίων στον πίνακα του καταστήματος, εστίασε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.
Σοκ βιώνουν όσοι επισκέπτονται το εσωτερικό του κτιρίου, με το ταβάνι ξηλωμένο να κρέμεται επικίνδυνα.
Εικόνες ντροπής παρατηρεί κανείς στην κουζίνα του πάλαι ποτέ «τουριστικού κοσμήματος» της περιοχής.
Απλησίαστος είναι πλέον ο τόπος όπου παλαιότερα ήταν το μπαρ του καταστήματος, αφού ο κίνδυνος τραυματισμού είναι ιδιαίτερα πιθανός από σίδερα που κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι όποιου επισκεφθεί το χώρο.
Οι καιρικές συνθήκες όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταστρέψει τελείως τα σκέπαστρα στον προαύλιο χώρο του περιπτέρου.

Όλη η επικαιρότητα