Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

«Ζυμώσεις» στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ενόψει εθνικών εκλογών

Ακούστε το άρθρο

Εκλογικός «πυρετός» επικρατεί στα κομματικά στρατηγεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και ήδη καταγράφονται οι πρώτες… καραμπόλες. Οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επικυρωθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ υποψηφιότητες με άρωμα ευρωεκλογών ανακοίνωσαν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, γράφουν και σβήνουν ονόματα, καθώς αναζητούνται φρέσκα πρόσωπα αλλά και στελέχη από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Τα ονόματα στο Επικρατείας

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι πληροφορίες που θέλουν την Έφη Αχτσιόγλου να αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τις εκλογές την οδηγούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εκεί φαίνεται να τοποθετείται ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ενώ μένει να επιβεβαιωθεί εάν σε αυτό θα υπάρχει και το όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου ΑποστολάκηΌπως έγραφε την Τρίτη το ethnos.gr για την Α’ Αθήνας ακούγονται τα ονόματα του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Χριστόφορου Βερναρδάκη, του Νάσου Ηλιόπουλου, του Νίκου Βούτση, του Νίκου Φίλη, του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Οι υποψήφιοι σε Νότιο και Βόριο Τομέα

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες στη Β’ Αθηνών τα πράγματα έχουν ως εξής: Στον Βόρειο Τομέα θα ριχτούν στη μάχη του σταυρού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τάσος Πετρόπουλος, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Αννέτα Καβαδία, η Ελένη Αυλωνίτου. Στον Νότιο Τομέα θα είναι υποψήφιοι ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Βασιλειάδης, οΝίκος Ξυδάκης.

Από την άλλη πλευρά εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες στον Δυτικό Τομέα θα είναι υποψήφιοι η Χαρά Καφαντάρη, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Νίκος Τόσκας.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αττική όλα δείχνουν ότι εκεί θα είναι υποψήφιοι ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ στην Ανατολική Αττική θα είναι υποψήφιοι ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Δέδες.

Τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Στο μεταξύ με πυρετώδεις ρυθμούς προχωράει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Βασικό μέλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η επιβράβευση υποψήφιων ευρωβουλευτών που κέρδισαν τις εντυπώσεις στην κάλπη αλλά όχι μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Γιώργος Αμυράς όπως ανακοινώθηκε θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, ο Δημήτρης Καιρίδης στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και η Τόνια Αράχωβα στην Αιτωλοακαρνανία.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρόςεμφανίζεται θετικός να διεκδικήσει σταυρό στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών μαζί με τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και την Τόνια Αντωνίου. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσει εκλόγιμη θέση στον Δυτικό Τομέα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης.

Όλη η επικαιρότητα