Ηλεία Χωρίς κατηγορία

Έκοψαν πλάτανο στο Στρέφι – Στα χέρια της Αστυνομίας τα «πειστήρια»

Ακούστε το άρθρο

Σε μια προκλητική και απαράδεκτη πράξη προχώρησαν τη νύχτα του Σαββάτου άγνωστοι δράστες, κόβοντας ένας από τους πλατάνους που βρίσκονται στον χώρο της εμποροπανήγυρης Στρεφίου. Ωστόσο, η εξιχνίαση της υπόθεσης, φαίνεται ότι δε θα αργήσει, αφού στο χώρο βρέθηκε  και το πριόνι με το οποίο έγινε η κοπή, το οποίο περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί του Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας που έχουν αναλάβει και την προανάκριση.

Τις τελευταίες ημέρες, κι αφού ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ολοκληρώσει τις εργασίες καθαρισμού του χώρου, ενόψει της εμποροπανήγυρης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15-21 Οκτωβρίου. Χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι της διοργανώτριας, που έχει αναλάβει μετά την διεξαγωγή του διαγωνισμού το πανηγύρι, βρέθηκαν στο χώρο για να κάνουν ένα πιο επισταμένο καθαρισμό περιμετρικά του χώρου, όπου θα στηθούν και τα περίπτερα των μικροπωλητών. Βρέθηκαν όμως μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ένας από τους πλατάνους, βρέθηκε κομμένος στον κορμό, σχεδόν από τη βάση του, ενώ εκείνο που προκάλεσε εντύπωση, είναι πως, το πριόνι που φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί για την κοπή του, ήταν αφημένο στο χώρο.

Ενημερώθηκαν Αστυνομία και Δασαρχείο

Στο σημείο ενημερώθηκε και βρέθηκε ο πρόεδρος της Τ.Κ Στρεφίου, Θεόδωρος Τζούβαλης, ο  οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.κ Γιαννακόπουλο και Γεωργακόπουλο, καθώς επίσης το Δασαρχείο και το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, αστυνομικοί του οποίου βρέθηκαν στο χώρο και περισυνέλεξαν το πειστήριο. Αν και η πράξη αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά, το σίγουρο είναι πως, πολύ σύντομα θα φτάσουν στον δράστη.

Για λόγους ασφαλείας, και αφού ενημερώθηκε το Δασαρχείο Πύργου και έδωσε τη σχετική άδεια, ο πλάτανος απομακρύνθηκε από τον χώρο και οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται, ώστε στις 15 Οκτωβρίου να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη του ιστορικού πανηγυριού που συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των Ηλείων αλλά και επισκεπτών από τους όμορους νομούς.

Όλη η επικαιρότητα