Ηλεία

Έκοψαν τα επικίνδυνα δέντρα στο Δημοτικό Σχολείο στο Χελιδόνι

Ακούστε το άρθρο

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο Χελιδόνι, για την κοπή τεσσάρων επικίνδυνων δέντρων, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Η τεράστια λεύκα και τα τρία κυπαρίσσια, κάθε φορά που φυσούσε λύγιζαν απειλητικά προς το προαύλιο, με εμφανή τον κίνδυνο να σπάσουν ξαφνικά και να τραυματίσουν κάποιον από τους μικρούς μαθητές που παίζουν στο συγκεκριμένο προαύλιο, σε κάθε διάλειμμα από τα μαθήματά τους.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, πολυμελές συνεργείο της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με επικεφαλής των αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Νίκο Μαρούντα, βρέθηκαν στο χώρο προκειμένου να κόψουν τα επικίνδυνα δέντρα.

Αφού πρώτα απομάκρυναν τμήμα της περίφραξης του σχολείου – αφού τα δέντρα βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο, κατάφεραν με ειδικό εξοπλισμό, σκάλες και σκοινιά, και υπό τις οδηγίες του κ.Μαρούντα, να κόψουν τα δέντρα.

Η επιχείρηση διήρκεσε πέντε περίπου ώρες, αφού κάθε βήμα έπρεπε να είναι καλά μελετημένο ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και να μην τραυματιστεί κανένας από τους εμπλεκόμενους.

Τελικά, η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και τα παιδιά θα μπορούν πλέον να παίζουν αμέριμνα και χωρίς κανένα φόβο στο χώρο του προαυλίου.

Όλη η επικαιρότητα