Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Έκοψαν» τη μεταφορά μαθητών του Μουσικού Σχολείου από την Κυπαρισσία!

mathites.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλλάδα που γέννησε πολιτισμό, στερεί τα παιδιά από μουσική παιδεία, όπως τονίζουν σε επιστολή τους γονείς μαθητών από Κυπαρισσία που φοιτούν στο Μουσικό σχολείο Καλαμάτας, καθώς διακόπηκε το πρόγραμμα μεταφοράς τους.

Δικαιολογημένα η επιστολή τους πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους και τους βουλευτές που σε άλλα θέματα είναι λαλίστατοι.

Οι γονείς επισημαίνουν: «Είμαστε αγανακτισμένοι γονείς τριών μαθητών από την Κυπαρισσία που βρίσκονται σε “ομηρία”. Το σχολικό Έτος 2014-2015 κλήθηκαν να δώσουν εξετάσεις για να φοιτήσουν στο Περιφερειακό Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Αφού φοίτησαν κανονικά την περυσινή χρονιά χωρίς προβλήματα και με εγκεκριμένη τη μεταφορά τους, φέτος εγγράφηκαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, όμως δυστυχώς άργησε πολύ να εγκριθεί η μεταφορά τους. Όταν αισίως εγκρίθηκε το Νοέμβριο, τότε μετά από τρεις ημέρες διεκόπη η μεταφορά τους στο σχολείο γιατί μας είπαν πως ερμήνευσαν λάθος το νόμο και ότι δεν γίνονται μεταφορές άνω των 20 χιλιομέτρων. Πού είναι η ΙΣΟΝΟΜΙΑ; Τα παιδιά μας δεν δικαιούνται ίσης μεταχείρισης με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδας; Γνωρίζουμε ότι σε διπλανό νομό (Κόρινθος) οι μεταφορές εκτελούνται κανονικά. Ξεχάσατε ότι τα Μουσικά Σχολεία είναι ΕΙΔΙΚΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; Ζητούμε άμεση λύση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» .

 Tην επιστολή υπογράφουν οι γονείς Κτενάς Κωνσταντίνος, Νικίτα Αλεξανδρίνα, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και από το Διασσυλογικό όργανο φορέων Κυπαρισσίας που συστάθηκε φέτος.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα