Life Αποδράσεις Αχαϊα

Εκπληκτικό φθινοπωρινό σκηνικό στη λίμνη Τσιβλού

Ακούστε το άρθρο

Στο νομό Αχαΐας, σε απόσταση περίπου δυόμιση ωρών από την Αθήνα, η λίμνη Τσιβλού αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο επί γης. Βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς και μεγάλης σημασίας, που είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000.

Στις πλαγιές του Χελμού, λοιπόν, και σε υψόμετρο 700 μέτρων, στα μισά της διαδρομής από Ακράτα για Ζαρούχλα, ένα υπέροχο φθινοπωρινό σκηνικό, ανάμεσα σε πυκνό πευκοδάσος, περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής.

Η λίμνη δημιουργήθηκε μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση το 1913 και έκτοτε φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη, με αποτέλεσμα αυτό του υπέροχο σκηνικό. Με το τοπίο ολόγυρα από τη λίμνη να θυμίζει εικόνες από παραμύθι, η λίμνη αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Οι λάτρεις των δραστηριοτήτων στη φύση, εδώ θα ανακαλύψουν τον αγαπημένο τους προορισμό, καθώς η λίμνη Τσιβλού ενδείκνυται για πεζοπορία και ποδηλατάδα στις όχθες της λίμνης, μέχρι κωπηλασία ακόμη και κολύμπι κατά την διάρκεια των πιο ζεστών μηνών του χρόνου.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα