Ηλεία

Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας: «Τώρα όλοι ενωμένοι»

Ακούστε το άρθρο

Νέα αρχή στη σχέση τους, ενωμένοι και συσπειρωμένοι, έκαναν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων της Ηλείας, δηλώνοντας αποφασισμένοι, να μην αφήσουν να χαθεί άλλος χρόνος για την Ηλεία και να διεκδικήσουν αυτά που της αξίζουν και δικαιούται. Η αρχή αυτή, έγινε και επίσημα, το βράδυ της Τρίτης, από την Αρχαία Ολυμπία, με κυρίαρχο θέμα στις διεκδικήσεις τους, την «κατ’ ευφημισμό» Ολύμπια Οδό, η οποία, όχι μόνο δεν φτάνει στην Ολυμπία – ακόμα – αλλά ούτε καν στον Πύργο, την πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Olympic Village της Ολυμπίας, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Αθανάσιος Σκορδαλής, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας Γιώργος Μαραγκός, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου Κώστας Πετρόπουλος, Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης, Κατακόλου Διονύσιος Μπουλούτας και Αρχαίας Ολυμπίας Νίκος Ζαρόκωστας, στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία για την κοινή συνέντευξη από την Ολυμπία, τον τόπο της «Εκεχειρίας», όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά. Παρών ήταν και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημ. Συμβουλίου Πύργου, Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο οποίος έκανε την αρχή για την «λύση» της παρεξήγησης, γι’ αυτό και όλοι τον ευχαρίστησαν, όπως και τον κ.Ζαρόκωστα. Μετά από μακρά συζήτηση, κι αφού δόθηκαν εξηγήσεις και απαντήσεις εκατέρωθεν, όλοι συμφώνησαν πως η Ηλεία και η ανάπτυξή της, είναι και πρέπει  να είναι ο κοινός παρανομαστής και το σημείο ενότητας και αγωνιστικότητας, ώστε να μπει τέλος στην υπανάπτυξη και στην «κατηφόρα».

Η αρχή – μιας και ήταν και η αφορμή για τις διενέξεις και τις βαριές κουβέντες που αντηλλάγησαν – θα γίνει με το θέμα της Ολύμπιας Οδού και θα συνεχιστεί και για άλλα σοβαρά θέματα και έργα υποδομής που αφορούν την Ηλεία και την ανάπτυξη της.

Συνεχίζουμε ενωμένοι για την Ηλεία

«Όλοι οι φορείς της Ηλείας, έχουμε πολλά περισσότερα να μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν. Γι’ αυτό, συνεχίζουμε ενωμένοι, να διεκδικούμε για την Ηλεία», είπε ο κ.Ζαρόκωστας, ευχαριστώντας όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την ανταπόκρισή τους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μαζί, θα πετύχουν πολλά.

«Είμαστε εδώ και συμφωνούμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι, πρέπει να προχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά. Να μην ¨παραχωρήσουμε¨ τίποτε άλλο, σε  όσους μας υπνώτιζαν όλα αυτά τα χρόνια και μας πήραν τα πάντα», είπε ο κ.Σκορδαλής, καταλογίζοντας την ευθύνη για την σημερινή εικόνα της Ηλείας σε όσους  – στο παρελθόν – δεν χτύπησαν το χέρι στο τραπέζι και δεν διεκδίκησαν. Αναφέρθηκε στην αναγνωρισιμότητα και στον σεβασμό κάθε πολίτη του πλανήτη, απέναντι στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία «επιβάλει» σε όλους να μην συμβιβάζονται και να διεκδικούν ότι αφορά αυτό τον τόπο. «Τα τελευταία 30 χρόνια δεν είχαμε ανθρώπους να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει. Θέλω όλοι, σα μια γροθιά, να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Διότι η Ολύμπια Οδός δεν μπορεί να έχει το όνομα της Ολυμπίας και να μη φτάνει μέχρι εδώ», κατέληξε ο κ.Σκορδαλής.

«Εμείς θεωρούμε ότι είμαστε όλοι αγωνιστές και μια γροθιά. Με την εμπειρία των πιο παλιών και με τη δραστηριότητα και κινητικότητα των νεότερων, πιστεύω πως όλοι μαζί θα συμβάλουμε ώστε η επόμενη ημέρα για το Νομό να είναι καλύτερη», είπε ο κ.Μαραγκός, σημειώνοντας μάλιστα πως – παλιότερα – υπήρχαν άνθρωποι που δεν τους ενδιέφερε ο Νομός Ηλείας, ούτε τι θα αφήσουν στις επόμενες γενιές. Ευχαρίστησε τον κ.Σκορδαλή για την διάθεσή του να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του ώστε να πάει ένα βήμα παραπέρα ο Νομός, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

«Η Ηλεία βάλλεται βάλλεται από παντού και δε θα επιτρέψουμε άλλο. Όλοι μαζί σήμερα, δίνουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί για τον τόπο μας», είπε ο κ.Πετρόπουλος, ενώ ο κ.Σαψάλης από την πλευρά του συμπλήρωσε «…ξεκινάμε να διεκδικήσουμε όσα δεν μπόρεσαν κάποιοι να κάνουν για τον Νομό μας, και όσα μας έκρυψαν. Αυτά που δικαιούται η Ηλεία. Προχωράμε ενωμένοι, χωρίς μίση και τοπικισμούς». Τον κύκλο των τοποθετήσεων, έκλεισε ο κ.Μπουλούτας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων «…στους δύσκολους καιρούς που περνάει η αγορά και το εμπόριο, η Αρχαία Ολυμπία, θα είναι ο άξονας και ο πυλώνας, για να προχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δίκαια αιτήματα της Ηλείας».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με όλους τους συμμετέχοντες να δηλώνουν αποφασισμένοι ότι η επόμενη ημέρα θα τους βρει ενωμένους και συσπειρωμένους κατεύθυνση της διεκδίκησης όσων αφορούν και δικαιούται η Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα