Ελλάδα

Έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στην Ανάβυσσο- Υποψίες για τοποθέτηση βόμβας

Ακούστε το άρθρο

Έκρηξη σημειώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις 7 το πρωί σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανάβυσσο, επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή 100.

Η εικόνα που έχουν οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο είναι πως υπάρχουν μεγάλες ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τυχόν τραυματισμοί.

Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και σημειώθηκε ελάχιστα λεπτά πριν φτάσει ο ιδιοκτήτης με τους υπαλλήλους του στο πρατήριο για να το ανοίξουν. Από το ωστικό κύμα το πρατήριο σχεδόν ισοπεδώθηκε, ενώ έσπασαν τα τζάμια σε γειτονικά σπίτια και καταστήματα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές τουλάχιστον δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε ο ιδιοκτήτης με τους υπαλλήλους του και με ίδια μέσα να περιορίσει την φωτιά πριν φτάσει η Πυροσβεστική, άντρες της οποίας με την άφιξή τους κατάφεραν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο, πριν προλάβει από τις αντλίες να θέσει σε κίνδυνο τις δεξαμενές.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 15 άντρες της Πυροσβεστικής με 6 οχήματα, ενώ στο σημείο κλήθηκε η Ασφάλεια και κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), καθώς ο ιδιοκτήτης έκανε λόγο για ύπαρξη βόμβας που προκάλεσε την έκρηξη.

Οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας ελέγχουν τον χώρο μήπως τυχόν βρεθούν υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και άντρες της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από τον ιδιοκτήτη, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση εξετάζεται ευθέως η πιθανότητα βομβιστικής επίθεσης από κυκλώματα εκβιαστών.

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα