Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Σταθοπούλου στην οικία Τατάνη

stathopoulou-1.jpg

Τα έργα της Ελένης Σταθοπούλου υποδέχεται η οικία ‘Τατάνη’ στην Αμαλιάδα, που ανοίγει τις πόρτες της σε μία έκθεση ζωγραφικής που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει το κοινό της Ηλείας.

Η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Σταθοπούλου, που έχει τίτλο ‘Μορφή και Χώρος’, θα φιλοξενηθεί στην οικία Τατάνη από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού που διοργανώνουν ο δήμος Ήλιδας και το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας για το τρίμηνο Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2016.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα και η έκθεση θα λειτουργήσει στις 5, 6, 7, 8, 11 και 12 Νοεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ και στις 8 και 10 Νοεμβρίου από τις 9:30 το πρωί έως τις 1:30.

Τα έργα

Η Ελένη Σταθοπούλου δηλώνει ιδιαίτερα συγκινημένη που παρουσιάζει στην οικία Τατάνη την προσωπική της δουλειά, που αφορά κυρίως σε πρόσωπα και νεκρές φύσεις. Μετά από πειραματισμούς ετών σε πολλές τεχνικές, κατέληξε στα πιο αγαπημένα της όπως τα ελαιοχρώματα, η ακουαρέλα, οι σκόνες αγιογραφίας και το κάρβουνο. Η απόδοση των έργων της έχει κυρίως ρεαλιστικό χαρακτήρα, με κάποια στοιχεία που παραπέμπουν στο κίνημα του μετα-Ιμπρεσιονισμού. Τα αντικείμενα που ζωγραφίζει ανήκουν στην ίδια ή σε οικεία της πρόσωπα που της τα παραχωρούν. Το κύριο πρόσωπο που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη έκθεση είναι η μορφή της πολυαγαπημένης της γιαγιάς, η οποία είναι σήμερα 90 ετών.

 

Η Ελένη Σταθοπούλου έχει σπουδάσει στο Borgias Fine Art, Culture & Desingn και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις, ενώ έχει λάβει την 1η θέση σε διαγωνισμό ζωγραφικής. Από το 2010 διδάσκει ζωγραφική σε μικρούς και μεγάλους. Έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Ανδραβίδα και είναι παντρεμένη με τον Λάμπη Δημόπουλο.

 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)