Smile Γεύσεις

Ελαφριά και δροσερά κοκτέιλ για το καλοκαίρι

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ τα απογεύματα του καλοκαιριού; Ακόμα κι αν υπάρχει, δεν μας αφορά και τόσο, επειδή απολαμβάνουμε ένα κοκτέιλ αυτή τη στιγμή. Αλλά επειδή και η απόλαυση θέλει μέτρο, εμείς φροντίζουμε τα κοκτέιλ μας να μην είναι φορτωμένα με περιττές θερμίδες και ζάχαρη. Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε (πανεύκολα) κοκτεϊλάκια στο σπίτι, με λιγότερες θερμίδες αλλά με την ίδια τέλεια γεύση.

Βότκα σόδα

Ναι, δεν είναι πολύχρωμο και δεν είναι γλυκό. Αλλά είναι ομολογουμένως το πιο low-cal ”κοκτέιλ”, με μόλις 64 θερμίδες. Αν θέλετε να προσθέσετε γεύση, αλλά όχι και θερμίδες, τότε μπορείτε να αγοράσετε βότκα με γεύση, που πολλές φορές μπορεί να έχει και χαμηλότερες θερμίδες από την κανονική.

Orange crush

Αν σας αρέσει το πορτοκάλι, αυτό το κοκτέιλ θα γίνει το νέο αγαπημένο σας. Χρειάζεστε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, βότκα, λίγο Κουρακάο και μια πολύ μικρή δόση σόδας. Ανακατεύετε και είναι έτοιμο. Με μόνο 100 θερμίδες!

Μοχίτο καρπούζι

Το μοχίτο γενικά είναι τόσο ασφαλής επιλογή, επειδή α) φτιάχνεται εύκολα, β) είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες σε σχέση με άλλα κοκτέιλ. Συγκεκριμένα, ένα μοχίτο καρπούζι μας δίνει μόλις 100 θερμίδες, και αυτό επειδή ακολουθούμε πιστά την κλασική συνταγή μοχίτο, αλλά αντί για ζάχαρη, λιώνουμε κομμάτια καρπούζι μέσα στο ποτό μας.

Τζιν τόνικ

Κανονικά, αυτό το πολύ κλασικό κοκτέιλ μας προσφέρει γύρω στις 150 θερμίδες, αλλά μπορούμε να τις ρίξουμε ακόμα περισσότερο, αν χρησιμοποιήσουμε τόνικ διαίτης. Αν, πάλι, προτιμάτε βότκα τόνικ, αυτό σημαίνει πως θα γλυτώσετε ακόμα 10 θερμίδες.

Κούμπα λίμπρε διαίτης

Ρούμι έχετε; Κόλα διαίτης έχετε; Τότε μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλ του καλοκαιριού (και κάθε άλλης εποχής, για να είμαστε ειλικρινείς) με 96 μόλις θερμίδες!

Cran apple cosmo

Αν σας αρέσει το Cosmopolitan (που μπορείτε να το βρείτε έτοιμο, και μετά να παίξετε ακόμα περισσότερο με συνδυασμούς), θα λατρέψετε αυτή την παραλλαγή του. Χρειάζεστε ένα σφηνάκι Cosmo, χυμό μήλου, χυμό cranberry και μια φετούλα lime. Το αποτέλεσμα; Τέλεια γεύση και λιγότερες από 100 θερμίδες.

Mango sunrise

Ξέρετε το tequila sunrise, και τώρα βάζουμε και μάνγκο, για ακόμα περισσότερη γεύση. Συνδυάστε χυμό μάνγκο με λεμονάδα, ένα σφηνάκι τεκίλα, λίγη γρεναδίνη και για γαρνιτούρα μια φετούλα λεμονιού και μερικά φύλλα μέντας. Θα μας φορτώσει μόνο με 120 θερμίδες.

Πηγή: in2life

Όλη η επικαιρότητα