Οικονομία

Ελαφρύνσεις στον φόρο ακινήτων για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους

elafrynseis_ston_foro_akiniton_gia_ekatontades_hiliades_forologoymenoys.jpg
Ακούστε το άρθρο
Λιγότερο φόρο ακινήτων σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους φέρνουν οι αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, με τις οποίες αφενός διορθώνονται αδικίες, αφετέρου ανοίγει ο δρόμος για την εκκαθάριση του φόρου και την πληρωμή του από τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, με την εφαρμογή των αλλαγών που προβλέπει εισήγηση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη προς τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη προκύπτουν ελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων σε 4.500 περιοχές από όλη τη χώρα που εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικών τιμών το 2011 στον συμπληρωματικό φόρο, ενώ δίνεται προθεσμία σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για να τροποποιήσουν αναδρομικά το Ε9, ώστε να αποφύγουν χαράτσια.

Πρόκειται για αλλαγές, με τις οποίες ρυθμίζονται εκκρεμότητες που υπήρχαν στον υπολογισμό του φόρου και γίνεται εφικτή η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς τα τέλη Ιουλίου.

Έτσι, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail για τις οφειλές τους τόσο για τον ΕΝΦΙΑ όσο και για τον συμπληρωματικό φόρο που επιβάλλεται σε ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα